sportski sportski sportski sportski

KOD

PRO 3×3 Tour: Aluplastik Živinice osvojile Hvar, sjajni Ado Korkutović sam “riješio” finale

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Na Hvaru je započela druga sezona PRO 3X3 Toura u Hrvatskoj.

Druga sezona ovog izdanja u ovoj godini započela je turnirom na Hvaru, koji je bio prva stanica. Subota i nedjelja ponudili su pregršt dobrih basketa pa su svi prisutni mogli uživati u vikend 3×3 košarci.

Što se tiče seniorskog dijela, 10 ekipa je rezerviralo svoje mjesto na Hvaru, podijeljeni u tri grupe. Nakon što su se u subotu odigrale utakmice po grupama, nedjelja je bila rezervirana za odlučujuće susrete.

Skupinu A osvojila je ekipa Sportko, koja je u sezonu ušla sa dva osvojena turnira PH u Makarskoj i Zadru, u skupini B najbolji su bili momci iz ekipe Orca, dok su skupinu C osvojili reprezentativci BiH, ekipa Aluplastik Živinice.

U četvrtfinalu, favoriti su bez većih problema odradili posao te su ostvarili plasman u polufinale:

SPORTKO-Dalmanegro 22:9

Lokve-Pharma Classic 8:18

Orca-Adriatičari 22:10

Aluplastik Živinice-Sikire 22:7

Polufinale je bilo tek nešto neizvjesnije, očekivano, smanjila se razlika u kvaliteti, no i ovdje su favoriti uzeli pobjede:

SPORTKO-Pharma Classic 17:13

Orca-Aluplastik Živinice 15:17

Sjajno finale odradile su dvije najbolje ekipe turnira. Ekipa Sportko je sezonu otvorila sa dva osvojena turnira, dok su iz susjedne BiH stigli njihovi reprezentativci, sada već svima poznati, iz ekipe Aluplastik Živnice, koja je sve prisutnija na našim 3×3 turnirima.

Početak je prošao u neizvjesnom nadmetanju, nitko se nije uspio značajnije odvojiti rezultatski, sve do 12:12 kada je sjajni Ado Korkutović ubacio dvije trice pa dva slobodna bacanja i odveo svoju ekipu na 12:18, Rašetina je donio kratku nadu Sportku poenima za 13:18, a onda je Korkutović ubacio još jednu tricu za 13:20 i tu je priči bio kraj za Sportko. Na kraju konačnih 21:17 i prvo slavlje za Aluplastik na Pro touru ove sezone.

Za pobjednike su igrali: Zlatko Golijanin, Meris Mazalović, Denis Meštrić i Ado Korkutović. Pobjednici su osim FIBA bodova, kući odnijeli i nagradu od 2 tisuće eura, Sportko 800 eura, a trećeplasirana Orca 400 eura.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype