sportski sportski sportski sportski

KOD

PRO 3X3 TOUR: Crnim Gujama Zadar, treće mjesto osvojila reprezentacija Mađarske

Zadar je bio domaćin trećeg ovogodišnjeg PRO 3X3 TOUR-a.

Proteklog vikenda na prekrasnom Forumu u Zadru, pored crkve sv. Donata održan je još jedan turnir u sklopu PRO 3×3 TOURa 2022. – Otvorenog prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci!

Grad Zadar, kao grad košarke, pružio je uz Zadarsku županiju, turističku zajednicu Grada i Županije veliku podršku projektu. Na oduševljenje prisutnih, turnir su posjetile i tri generacije obitelji pokojnog Kreše Ćosića – supruga Ljerka, kćer Ana i unuk Borna.

Što se natjecateljskog dijela tiče, u petak je održano natjecanje po skupinama u kojima je sudjelovala i domaća ekipa Iskusni dabrovi (Vito Barbaroša, Marino Pantalon, Marin Knežević, Damir Simicevic), ali na žalost nisu izborili daljnji plasman.

Subota je počela s kišom i pomicanjem kids daya u kojem je na kraju pobjedu odnijela ekipa KK Velgor nad domaćom ekipom KK Diadora Zadar. Popodne, osim neizvjesnosti na samom terenu, organizatori su vodili borbu i s onom oko vremenskih neprilika. Kiša je na trenutke padala pa se teren u nekoliko navrata prekrivao, a natjecanje nastavljalo. Međutim, nakon što se spustio pljusak, nije bilo druge opcije nego turnir prebaciti u dvoranu. Zahvaljujući pomoći KK Zadar i KK Sonik Puntamika natjecanje je nastavljeno u legendarnoj dvorani Jazine, na čemu smo im neizmjerno zahvalni.

Titulom pobjednika osladila se ekipa Crne Guje (Veljko Budimir, Jure Gunjina, Stipe Krstanović, Fran Jacović), drugo mjesto pripalo je ekipi Aluplastik Živinice, dok je treće mjesto s velikim veseljem proslavila reprezentacija Mađarske. Njihovo veselje je bilo još veće jer je prigodnu nagradu sponzora Laško za osvajanje natjecanja u tricama dobio njihov član Kelemen Balazs.

Prijatelj Udruge, Mladen Cetinja, ujedno i višegodišnji suigrač Krešimira Ćosića, uručio je nagradu pobjednicima.

Sljedeći turnir odigrat će se u dvorcu Eltz u Vukovaru 10. i 11.lipnja, a nakon toga slijede: Vinkovci (17./18.6.2022.), Osijek (24./25.6.2022.), Umag (19./20.8.2022.), Karlovac (26./27.8.2022.), Zagreb, (2./3.9.2022.) te Završni turnir u Puli (9./10.9.2022.)

Tekst, FOTO: Energy Basket d.o.o. i Udruga PRO3x3

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype