PRO 3X3 Tour Zabok: Old Cambio, sa našim 3X3 reprezentativcima, osvojio Zabok

Sedmi turnir PRO Tour-a u ovoj sezoni odigran je u Zaboku proteklog vikenda.

U Zaboku organiziran sedmi dvodnevni turnir u okviru PRO 3×3 Toura 2023.
Hrvatski reprezentativci slavili na premijernom PRO 3×3 Tour
košarkaškom turniru u „srcu“ Hrvatskog zagorja

Zabok, 23. srpnja 2023. – Finalnim dvobojima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, održanima na igralištu postavljenom na Zivtovom trgu u središtu Zaboka, sinoć (subota) je završen dvodnevni košarkaški turnir koji je u petak i subotu (21. i 22. srpnja) organiziran u sklopu ovogodišnjeg izdanja PRO 3×3 Toura, serije međunarodnih spektakularnih turnira u 3×3 košarci („3 na 3 igrača“).


Turnir u Zaboku bio je sedmi po redu u okviru PRO 3×3 Toura 2023. koji se održava u razdoblju od 20. svibnja do 12. kolovoza 2023. Ovo nadmetanje u lijepom gradu u Krapinsko-zagorskoj županiji bilo je premijerno predstavljanje novog olimpijskog sporta u Hrvatskom zagorju. U jakoj konkurenciji u glavnoj Senior Elite kategoriji titulu pobjednika na kraju su odnijeli igrači hrvatske 3×3 reprezentacije koji su nastupili pod sponzorskim imenom The Old Cambio, a ekipu su činili: Jure Gunjina, Željko Jović, Stipe Krstanović i Ivan Rašetina. U borbi za prvo mjesto rezultatom 15:10 nadvisili su momčad Pharma Classic i osvojili vrijednu novčanu nagradu od 2.000 eura.


Drugoplasiranoj ekipi pripao je iznos od 800 eura, a treće mjesto i nagradu od 400 eura u seniorskoj kategoriji zaslužila je ekipa Zagreb DMB Produkt. Prije toga u juniorskoj U-19 konkurenciji pobijedila je ekipa KK Borik Bjelovar koja je u završnom dvoboju bila bolja od domaće momčadi KK Zabok.


Ponovno je sadržajno bogat bio i popratni dio, posebice u zabavnom i edukativnom dijelu. Kao i na prethodnom turniru, održanom vikend prije u Zagrebu, organizirana je posebna promocija nove mobilne aplikacije i interaktivnog plakata ovogodišnjeg Toura. U tu svrhu obje je večeri bio organiziran kviz znanja o 3×3 košarci, a najveći znalci osvojili su vrijedne nagrade sponzora i donatora. Osim toga, mnogi mlađi i stariji gledatelji tijekom oba dana turnira su se između utakmica okušali u šutiranju dvica i slobodnih bacanja te drugim igrama, a najbolji su također nagrađeni.


Drugoga dana (subota) u poslijepodnevnim satima organiziran je i već tradicionalni Kids Day, u sklopu kojega su održane edukativne radionice o osnovama i pravilima 3×3 košarke, natjecanja u šutiranju dvica i slobodnih bacanja, međusobni ogledi na pravom 3×3 igralištu i drugo. Valja naglasiti kako je cijeli program tijekom oba dana u više navrata nakratko prekidala kiša, ali organizatori i domaćini i to su uspješno nadvladali te dokazali kako u Zaboku vlada pravi snažni košarkaški duh.

„Ovo je druga sezona PRO 3×3 Toura i sada smo se prvi put predstavili u Hrvatskom zagorju, što se pokazalo kao pun pogodak. Izvrsna suradnja s lokalnim partnerima i sponzorima te velik odaziv publike pokazali su kako su Zabok i Hrvatsko zagorje plodno tlo za dalji razvoj i promociju 3×3 košarke kao dinamičnog, zanimljivog i atraktivnog sporta. Meni je to posebno drago kao čovjeku koji je upravo iz Zaboka krenuo na svoj privatni i poslovni put. Vremenske prilike nisu nam baš išle na ruku, ali uspjeli smo sve realizirati prema predviđenom rasporedu, na čemu čestitam cijeloj ekipi iz organizacije. Zahvaljujem Gradu Zaboku, Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije i Turističkoj zajednici područja Srce Zagorja, a posebno entuzijastima i košarkaškim zaljubljenicima iz klubova KK Zabok i KK Ksaver“, naglasio je zadovoljni Ivan Paić, predsjednik Organizacijskog odbora PRO 3×3 Toura. 2023.


Podsjetimo, druga sezona PRO 3×3 Toura održava se na top lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske, a veliki Završni turnir bit će organiziran u staroj gradskoj jezgri 11. i 12. kolovoza u Šibeniku. Ovogodišnje izdanje Toura nastavlja se već idućeg vikenda, a sljedeći domaćin 28. i 29. srpnja bit će lijep grad u Požeško-slavonskoj županiji – Lipik.

Izvor i foto: PRO Tour

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype