sportski sportski sportski sportski

KOD

PRVAŠIĆI #10: Štemberger i ekipa šokirali Bosco, Omiš uzeo bodove u Dubrovniku, Delić ponovno MVP

Prvoligaši su odigrali svih šest utakmica 10.kola, bez odgoda.

Prvoligaši su odigrali svih šest utakmica 10.kola, prvi puta nakon dugo vremena nije bilo odgođenih utakmica. Bilo je nekoliko iznenađenja, a prije svih treba izdvojiti poraz Bosca u Rijeci kod Kvarnera, kojeg i dalje vuče dvojac Štemberger-Tončinić, iako se u posljednje vrijeme pojavljuje još nekoliko igrača kod Kvarnera sa zapaženim učincima. Cedevita je stigla u Samoboru do nove pobjede, kao i Dinamo na svom terenu. Omišani su uzeli bodove u Dubrovniku, u jednoj zanimljivoj utakmici, dok je ekipa Jazina bila napadački raspoložena protiv Pule. Ribola je ponovno odigrala utakmicu na mali broj poena, ali je izvukla pobjedu protiv Sesveta.

Svakako moramo naglasiti da je ovo bilo kolo odličnih individualnih učinaka i što se tiče sastavljanja obje petorke, najteže do sada. Ipak, uspjeli smo sastaviti obje, uz puno muke, nadamo se da neće biti nezadovoljnih.

ŠTEMBERGER POVUKAO KVARNER DO POBJEDE NAD BOSCOM

Kvarner i Bosco su odigrali jednu vrlo zanimljivu utakmicu, koju je na kraju odlučio prekaljeni košarkaški majstor, Siniša Štemberger. Nakon nekoliko izmjena vodstva u posljednjoj četvrtini, Bosco je dvije minute prije kraja imao +2 (74:76), a onda je Štemberger ubacio dvije trice i jedno slobodno bacanje i Kvarner je došao u vodstvo. Uzvratio je novom tricom Puljko za 81:80, a onda je prvo Kvarner promašio svoj napad za potpuno riješenje pitanja pobjednika, a sa druge strane i Mijić i pobjeda je ostala u Rijeci.

RIBOLA PONOVNO SA MALIM BROJEM POENA DO POBJEDE

U utakmici na mali broj poena, Ribola i Sesvete su odigrale utakmicu koja je iz neke sigurne zone za domaćina, prešla u neizvjesnu, pogotovo u završnim minutama. Iako su i gosti imali vodstvo u posljednjim minutama i priliku za pobjedom, domaćin je bio mirnije ruke u završnici i stigao do pobjede.

CEDEVITA RUTINSKI KROZ SAMOBOR

Momčad mladih Vitamina je u Samoboru stigla do nove pobjede, devete u sezoni. Već na poluvremenu je Cedevita imala +18, a Samobor je uspio tek u posljednjoj četvrtini malo ublažiti poraz.

DELIĆ 10 SEKUNDI PRIJE KRAJA OMIŠU DONIO POBJEDU U DUBROVNIKU

Dubrovnik i Omiš su odigrali uzbudljivu utakmicu u kojoj su na kraju slavili gosti. Prvo je poluvrijeme pripalo gostima (44:49), no Dubrovnik je stalno bio tu negdje, a potpuni priključak su uhvatili u trećoj četvrtini, kada su stigli do izjednačenja 61:61. No, već na početku posljednje četvrtine, gosti su pobjegli na +10 i to održavali sve do posljednjih minuta, kada je Dubrovnik ponovno uhvatio priključak i koševima Vodopije stigao n 82:82, 56 sekundi prije kraja. Uslijedilo je tada nekoliko neiskorištenih napada kod obje ekipe, a utakmicu je prelomio Nenad Delić, koji je u završnici prvo pogodio jedno slobodno bacanje, a onda, po riječima Dubrovčana, iz sumnjivog prekršaja, sa još dva bacanja riješio pitanje pobjednika. Došen je u posljednjim sekundama promašio tricu za produžetak, a kasnije i Vujičić dva bacanja i pobjeda je otišla u Omiš.

DINAMO SIGURAN PROTIV ZAPRUĐA

Dinamo se vratio na pobjedničke staze preko Zapruđa. Imala je momčad MIlana Ličine kontrolu igre i rezultata krzo cijelu utakmicu. Na poluvremenu +5, na kraju treće +15, no onda je došlo do malog opuštanja, gosti su zaigrali nešto bolje, ali bilo je premalo vremena da bi se ugrozila pobjeda Dinama.

JAZINE I PULA UBACILI PREKO 200 POENA

Jazine i Pula su odigrale efikasnu utakmicu, a pobjeda je na kraju ostala u Zadru. Domaća je momčad u posljednjoj četvrtini imala u nekoliko situacija vodstvo od 15-ak poena razlike, Puljani su prijetili, ali nedovoljno da bi stigli do treće gostujuće pobjede. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se razviti priča oko Jazina, s obzirom na izjave nakon utakmice, da im zbog smanjenih sredstava za slijedeću godinu prijeti odustajanje od Prve lige.

Rezultati 10.kola:

Kvarner-Bosco 81:80

Ribola Kaštela-Sesvete 71:68

Samobor-Cedevita Junior 78:88

Dubrovnik-Omiš 82:85

Dinamo Zagreb-Zapruđe 95:85

Jazine Arbanasi-Pula 1981 105:96

PRVA PETORKA KOLA:

1.Mateo Vidović (Dubrovnik-Omiš)-16 poena (6/10 šut), 8 skokova, 8 asista, 3 ukradene, 2 blokade-valorizacija 28

2.Hrvoje Garafolić (Dinamo-Zapruđe)-23 poena (10/18 šut), 4 skoka, 3 asista, 5 ukradenih, 1 blokada-valorizacija 24

3.Mateo Zonjić (Dubrovnik-Omiš)-22 poena (8/14 šut), 2 skoka, 7 ukradenih-valorizacija 23

4.Nenad Delić (Dubrovnik-Omiš)-24 poena (8/13 šut), 10 skokova, 3 asista, 1 ukradena, 2 blokade-valorizacija 32

5.Jalone Friday (Jazine-Pula)-20 poena (7/13 šut), 8 skokova, 2 asista, 3 ukradene, 5 blokada-valorizacija 28

DRUGA PETORKA KOLA:

1.Siniša Štemberger (Kvarner-Bosco)-21 poen (7/20 šut), 1 skok, 8 asista, 3 ukradene-valorizacija 19

2. Matija Bilalović (Jazine-Pula)-30 poena (9/20 šut), 5 skokova, 4 asista, 3 ukradene, 1 blokada-valorizacija 28

3.Ivan Vodopija (Dubrovnik-Omiš)-20 poena (7/12 šut), 12 skokova, 2 asista-valorizacija 25

4.Filip Tončinić (Kvarner-Bosco)-22 poena (8/15 šut), 5 skokova, 2 asista, 2 blokade-valorizacija 24

5. Ivan Nakić-Vojnović (Dinamo-Zapruđe)-18 poena (6/9 šut), 11 skokova, 1 asist, 1 ukradena-valorizacija 27

MVP KOLA: Nenad Delić (Dubrovnik-Omiš)-24 poena (8/13 šut), 10 skokova, 3 asista, 1 ukradena, 2 blokade-valorizacija 32

TRENER KOLA: Goran Šućurović (Kvarner)

MOMČAD KOLA: KK Kvarner

TABLICA NAKON 10.KOLA:

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype