sportski sportski sportski sportski

KOD

Prvašići #13

Kažu da je 13 nesretan broj, nekome da, nekome ne. Kolo se ovoga puta igralo od petka do nedjelje, a dogodila su se i dva iznenađenja, no više o tome u nastavku.

 

Petak je bio rezerviran za prvu utakmicu. Sonik Puntamika je otišla u Split kao favorit(a evo i rime malo), no nisu se proslavili. Universitas je već do poluvremena imao +18 i bilo je jasno da će Zadrani teško do bodova. Nastavili su domaći igrači u istom ritmu do kraja utakmice i upisali važnu pobjedu za, možda, nešto mirniji nastavak sezone. Ukoliko budu imali pomoć igrača prve ekipe Splita češće, bodovi im se smješe i u slijedećim utakmicama.

Subotnje tri utakmice nisu donijele previše iznenađenja. Dubrovnik je na svom terenu bio bolji od Agrodalma, te tako najavio visoke ambicije, no ono što ih koči u tome je nešto lošija igra u gostima gdje su do sada ubilježili samo dvije pobjede i kada to poprave, možemo ih očekivati u gornjem domu tablice, a upravo su se ove dvije ekipe sada izjednačile bodovno. Ribola Kaštela se relativno lako obračunala sa Kvarnerom, koji jednostavno ne može nadoknaditi odlazak Mate Vucića i kao što smo ranije pisali, njima predstoji borba za očuvanje statusa prvoligaša do kraja sezone. Pula se definitivno probudila. Došli su Puljani do prve pobjede u gostima, protiv Rudeša, a svoje sedme u sezoni i tako malo pobjegli iz opasne zone.

Nedjelja je donijela Zagrebački derbi između Zapruđa i Dubrave. Žuti su na ulasku u zadnju četvrtinu imali prednost od 11 poena, no Zapruđe je predvođeno povratnikom Ivanom Penićem i iskusnim Hrvojem Gašparcem kreiralo preokret i pobjeda je ostala u Trnskom. U popodnevnom terminu u Jazinama je domaća ekipa dočekala Đakovo, nakon silnih turbulencija oko “trenerske smjene” Luke Bujasa. Uspjeli su Zadrani okupiti deset igrača za susret, no u ništa boljoj situaciji nisu bili ni gosti, a Zadrani su kroz tri četvrtine deklasirali Đakovčane, koji su u zadnjoj četvrtini uspjeli samo smanjiti razliku za dostojan poraz. Utakmicu su obilježila dvojica igrača. Kod Jazina Amerikanac Bungei, sa svojih 24 poena i 14 skokova te Matej Karlović kod Đakova, koji je postigao čak 38 poena i ukupnu valorizaciju 39.

Osim spomenute dvojice igrača, još je nekoliko igrača obilježilo kolo svojim individualnim statističkim učincima, prije svega double-double učincima. Tako je Ivan Vrgoč(Universitas) skupio 23 poena i 11 skokova, Ivan Vodopija(Dubrovnik) 20 poena i 11 skokova, zatim Matija Gustovarac(Kvarner) sa 18 poena i 12 skokova te Mario Krešić(Ribola), koji je postigao 16 poena i uhvatio 11 skokova.

Teška se borba vodila u Jazinama, između Mateja Karlovića i Jamesa Bungeia, koji su prednjačili svojim igrama pa je bilo teško odlučiti se za igrača kola. Ipak, igrač kola je James Bungei (24 poena(10/16 šut), 14 sk, 2 asist, 9 izn prekršaja, 5 osv lopti-valorizacija 37) koji je vodio svoju ekipu do pobjede, što je presudilo u ovom odabiru.

Za momčad kola nisam imao previše dvojbi, to je definitivno momčad Zapruđa, koja je kreirala preokret protiv, realno, favorita Dubrave. Uz to, igrali su bez prva dva centra i apsolutno sve zasluge i čestitke za momčad kola idu njima. Vidjelo se na ovoj utakmici koliko im je u prijašnjim utakmicama nedostajao Ivan Penić.

U petorkama kola imamo i neka imena koja su tu prvi puta (Gustovarac, Zebić), a tko se tu sve našao pogledajte u nastavku teksta.

 

Prva petorka:

1.James Bungei(Jazine)-24 poena(10/16 šut), 14 sk, 2 asist, 9 izn prekršaja, 5 osv lopti-valorizacija 37

2.Matej Karlović(Đakovo)-38 poena(15/24 šut), 5 sk, 5 asist-valorizacija 39

3.Ivan Vodopija(Dubrovnik)-20 poena(9/12 šut), 11 sk, 4 asist, 3 izn prekršaja-valorizacija 31

4.Ivan Penić(Zapruđe)-27 poena(9/17 šut), 8 sk, 2 asist, 10 izn prekršaja-valorizacija 28

5.Ivan Vrgoč(Universitas)-23 poena(8/12 šut), 11 sk, 2 asist, 8 izn prekršaja, 3 osv lopte-valorizacija 31

 

Druga petorka:

1.Josip Gulam(Jazine)-22 poena(8/11 šut), 2 sk, 6 asist, 4 izn prekršaja, 5 osv lopti-valorizacija 27

2.Marin Vručinić(Ribola)-23 poena(7/13 šut), 6 sk, 5 asist, 5 izn prekršaja, 3 osv lopte-valorizacija 29

3.Matija Gustovarac(Kvarner)-18 poena(6/12 šut),12 sk,6 asist,5 izn prekršaja,4 osv lopte-valorizacija 25

4.Mario Krešić(Ribola)-16 poena(6/8 šut), 11 sk, 5 asist-valorizacija 28

5.Ivan Zebić(Rudeš)-21 poen(6/13 šut), 7 sk, 3 asist, 5 izn prekršaja, 2 osv lopte-valorizacija 25

 

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype