sportski sportski sportski sportski

KOD

Prvašići #16

Kolo za nama je donijelo nekoliko iznenađujućih rezultata pa se, ionako neizvjesna i zanimljiva, tablica još više zakomplicirala. I u vrhu i na dnu iste.

 

Odličnu utakmicu odigrali su Agrodalm i Sonik, a gosti su iz Zagreba odnijeli dva boda tek nakon dva produžetka. Sve ukupno je za 5o minuta utakmice postignuto čak 230 poena, a upravo je ta utakmica dala čak četvoricu igrača u najboljim petorkama. Dubrava je iščupala pobjedu protiv davljenika Ribole, a upravo su gosti ovim porazom sami sebi zakomplicirali život jer su porazom pali na posljednje mjesto tablice i predstoje im teški dani do kraja sezone.

Košarkaši Rudeša nastavili su svoju bajku iz drugog dijela sezone. Nakon što su slavili u Đakovu i razmontirali Jazine, ove subote odnijeli su kući dva boda iz Rijeke i tako Kvarner prikovali na diobu od 10.-12. mjesta na tablici. Za svojevrsno iznenađenje kola pobrinula se jedna klasična domaćinska momčad, a to je Đakovo, na čiji je teren došao Dubrovnik, osokoljen pobjedom nad Pulom prošlo kolo. No, nisu dobro reagirali od početka i to su Đakovčani iskoristili i odličnom drugom četvrtinom stvorili sebi koš zalihu za mirno drugo poluvrijeme. Izjednačeno drugo poluvrijeme na kraju je ipak samo potvrdilo pobjedu domaćina, važnu za nastavak sezone i izbjegavanje borbe za ostanak.

Još jedno iznenađenje priredili su momci iz Universitasa, koji su iznenađujuće slavili u Puli i tako im nanijeli tek drugi domaći poraz u sezoni. Vodili su Puljani samo prvu četvrtinu, dok je ostatak utakmice prošao u znaku gostiju, koji su ovoga puta bili pojačani svojim igračima iz prve momčadi Splita. Uz to sve, pogodili su i čak 16 trica te imali 15 napadačkih skokova. U posljednjoj utakmici kola, Jazine su slavile u svojoj dvorani protiv Zapruđa. Iako su gosti bolje otvorili utakmicu, domaća momčad, pojačana Velislavom Galabovim iz Bugarske, se pribrala ipak i do kraja poluvremena prešla u vodstvo, koje nije ispustila do kraja. Neprepoznatljivi su bili neki stožerni igrači Zapruđa, što je olakšalo Jazinama put do pobjede, koja ih je odvela do trećeg mjesta.

 

Igrač kola ovoga puta je Matija Markočić iz Agrodalma. Iako je njegova momčad izgubila, Markočić je imao najveću valorizaciju 38, no uhvatio je nevjerojatnih 20 skokova i uz 22 poena ponio titulu igrača kola. Prema informacijama koje imam, čovjek je do zadnjeg trena bio i upitan hoće li igrati uopće(ozljeda zgloba). Svaka čast!

Momčad kola je ovoga puta Sonik Puntamika, koja je u odličnoj utakmici protiv Agrodalma, došla do pobjede nakon dva produžetka i učvrstila prvo mjesto na tablici.

Prva petorka:

1.Dino Palčić(Sonik)-26 poea(7/13 šut), 7 sk, 13 asist, 8 izn prekšraja-valorizacija 32

2.Stipe Ćubrić(Dubrava)-15 poena(7/9 šut), 6 sk, 12 asist, 3 izn prekršaja-valorizacija 29

3.Matej Karlović(Đakovo)-33 poena(13/25 šut), 6 sk, 4 asist, 5 izn prekršaja-valorizacija 29

4.Matija Markočić(Agrodalm)-22 poena(9/14 šut), 20 sk,3 as, 3 osv lopte-valorizacija 38

5.Tomislav Cvitković(Rudeš)-22 poena(8/13 šut), 10 ak, 2 asist, 4 izn prekršaja-valorizacija 31

 

Druga petorka:

1.Josip Gulam(Jazine)-25 poena(8/17 šut), 5 sk, 6 asist, 6 izn prekršaja-valorizacija 25

2.Teo Petani(Sonik)-27 poena(9/17 šut), 6 sk, 3 asist, 4 izn prekršaja-valorizacija 26

3.Domagoj Matić(Agrodalm)-31 poen(9/22 šut), 4 sk, 2 asist,6 izn prekršaja-valorizacija 23

4.Ivan Vrgoč(Split)-21 poen(9/14 šut), 10 sk, 2 asist-valorizacija 27

5.Ante Smolić(Dubrava)-23 poena(7/13 šut), 8 sk, 2 asist, 5 izn prekršaja-valorizacija 26

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype