sportski sportski sportski sportski

KOD

Prvašići #19

Bilo je ovo kolo domaćina, u kojem je ostvareno svih šest domaćih pobjeda, a gostima nisu ostale čak ni mrvice. Velikih iznenađenja ovo kolo nije bilo, manje više sve očekivano, a čak nije bilo niti previše individualno raspoloženih igrača.

 

Situacija na vrhu se nije previše promijenila, osim što su se Agrodalm i Dubrovnik svojim pobjedama, a porazom Jazina od Ribole, malo odmakli i ušli u sigurnu zonu za doigravanje. Zadrani su ostali bez dvojice igrača u toj utakmici, Bungeija i Škare i pitanje je kakvo će stanje biti s njima do kraja, što im nikako ne ide na ruku u zadnja tri kola, pored teškog rasporeda. Donji dio tablice se malo promijenio, ostale su tri ekipe na diobi 9. do 11. mjesta (Pula, Rudeš, Đakovo) sa istim brojem bodova i bit će izuzetno zanimljivo do kraja, a situacija se mijenja iz kola u kolo, danas ste gore, sutra ste dolje.

Ribola je iskoristila ozljede u njihovim redovima i uvjerljivo slavila. Tom su pobjedom bar malo izašli iz opasne zone i tako potvrdili da su u dobroj formi i to možda u najboljem trenutku, jer je borba za ostanak u ligi prilično neizvjesna i napeta, a ponovno je briljirao 21-godišnji Marin Vručinić, s 30 poena i valorizacijom od čak 37.  Zadrani su ovim porazom napravili korak unazad i situacija im ni malo ne ide na ruku. Dubrava se lako obračunala sa Riječanima i tako im samo produljila rezultatsku krizu, a sebi osigurala drugo mjesto i relativno mirnu završnicu regularnog dijela.

Agrodalm i Pula su odigrali jednu pravu mušku i neizvjesnu utakmicu, u kojoj su se vodstva izmjenivala tijekom cijele utakmice. Iako su Puljani bolje reagirali u prvom poluvremenu, to im nije bilo dovoljno da dođu do pobjede. Iako su imali vodstvo na kraju, pet sekundi prije kraja upravo njihov bivši igrač, Gržinić je donio pobjedu momcima Joška Garme. Dubrovčani su na domaćem terenu slavili protiv Zapruđa, bez previše muke, iako su igrali bez Ivana Vodopije, no zato su Došen i Dubelj preuzeli ulogu vođa i odradili posao.

Sonik Puntamika se iskalila na oslabljenim Đakovčanima(nisu igrali braća Karlović, Vladović), koji su uspjeli zabiti samo 47 poena na utakmici. Ne treba spominjati koliko im znači spomenuti trojac, no ova utakmica je ionako za njih bila “nebitna”, oni će svoju šansu tražiti već za vikend kada im u goste dolazi Agrodalm, što će biti po svemu sudeći ključna utakmica za njih. Zadnju utakmicu kola odigrali su Universitas i Rudeš, a slavili su momci Mile Karakaša, koji su se ovom pobjedom bar na kratko popeli na tablici, dok je Rudeš još uvijek u kritičnoj zoni tri kola prije kraja.

 

Naša momčad kola je Agrodalm, koji je do pobjede došao u uzbudljivoj završnici, košem pet sekundi prije kraja i tako ostao u utrci za doigravanjem. Ovom pobjedom pobjegli su Jazinama na bod viška.

Igrač kola je bez premca Marin Vručinić(Ribola Kaštela), koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu. Ovoga puta njegova žrtva bila je ekipa Jazina, kojoj je Marin ubacio 30 poena, uhvatio 6 skokova i podijeli 10 asistencija, za konačnu valorizaciju čak 37. Marin u zadnja tri kola ima valorizacije 36, 27 i 37.

Prva petorka:

1.Nikola Došen(Dubrovnik)-18 poena(6/14 šut), 12 sk, 7 asist,5 izn prekršaja-valorizacija 26

2.Petar Dubelj(Dubrovnik)-19 poena(7/12 šut), 6 sk, 5 asist-valorizacija 24

3.Marin Vručinić(Ribola)-30 poena(14/19 šut), 6 sk, 10 asist-valorizacija 37

4.Ivan Tvrtko Majić(Dubrava)-17 poena(5/8 šut), 5 sk, 6 asist-valorizacija 24

5.Ante Smolić(Dubrava)-18 poena(7/11 šut), 10 sk, 7 izn  prekršaja-valorizacija 25

 

Druga petorka:

1.Kristijan Andabaka(Pula)-19 poena(5/9 šut), 6 sk, 5 asist, 8 izn prekršaja-valorizacija 26

2.Ivan Perasović(Universitas)-20 poena(7/15 šut), 8 sk, 3 asist-valorizacija 22

3.Andrej Ceraj(Agrodalm)-11 poena(4/6 šut), 8 sk, 2 asist-valorizacija 24

4.Braslav Turić(Zapruđe)-21 poen(8/16 šut), 7 sk, 5 izn prekršaja-valorizacija 23

5.Josip Ceranja(Sonik)-15 poena(7/10 šut), 8 skokova-valorizacija 22

Raspored slijedećeg kola:

Zapruđe-Universitas, subota u 13

Rudeš-Ribola Kaštela, subota u 14

Kvarner-Dubrovnik, subota u 14

Pula-Dubrava, subota u 18

Đakovo-Agrodalm, nedjelja u 17

Jazine Arbanasi-Sonik Puntamika, nedjelja u 20:30

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype