sportski sportski sportski sportski

KOD

PRVAŠIĆI #21: Jazine kiksale u Puli, tri ekipe u borbi za play-off, a tri za ostanak u ligi, fantastični Marko Jurič MVP

Neke smo odgovore, kada su prvoligaši u pitanju, dobili ovo kolo, a definitivne ćemo dobiti u subotu.

Pretposljednje kolo dalo je neke odgovore kada je u pitanju Prva liga. Dinamo je uvjerljivom pobjedom kod Zapruđa potvrdio drugo mjesto na tablici i sada mirno čeka posljednje kolo i svog protivnika u doigravanju. Odličnu utakmicu odigrao je Marko Jurič (43 poena, valorizacija 53) pa je bez premca ponio titulu MVP-a kola. Jazine su otputovale u Pulu kako bi potvrdile treće mjesto u play-offu, no dočekao ih je motivirani domaćin, koji hvata zadnju šansu za ostankom u ligi. Neizvjesna utakmica na kraju je otišla na stranu Pule, koja se bar na kratko spasila od ispadanja, no posljednje kolo donijet će i taj odgovor, tko ispada uz Sesvete. Jazinama sada treba domaća pobjeda protiv Omiša za potvrdu 3. mjesta.

Bosco, momčad koja čeka kiks Ribola i Jazina, bila je uvjerljiva protiv Kvarnera na svom terenu pa sada putuje u Dubrovnik, gdje mora pobjediti, a onda čekati poraz Ribole od Cedevite ili Jazina od Omiša, kako bi se ugurali u doigravanje. Ukoliko primerice i Ribola i Jazine dožive poraze, a Bosco slavi u Dubrovniku, oni mogu skočiti i na 3.mjesto, jer bi se u tom slučaju izjednačili bodovno, no imaju bolje međusobne omjere u trokutu te tri ekipe. Omiš je u jednoj efikasnoj utakmici pobjedio Dubrovnik na svom terenu i sada će u Zadar u posljednjem kolu kod Jazina, ne bi li im pomrsili račune.

Ribola je došla do važne pobjede u Sesvetama pa su nakon kiksa Jazina skočili na 3.mjesto, no posljednje kolo dat će sve odgovore. Kaštelani dočekuju Cedevitu i tu sada ima nekoliko varijanti. U slučaju pobjede nad Cedevitom, sigurno su u doigravanju, a ukoliko slave i Jazine, Ribola će biti četvrta jer u međusobnom omjeru sa Jazinama imaju lošu koš razliku. U slučaju poraza, a pobjede Bosca u Dubrovniku, Ribola pada na peto mjesto, no eventualnim porazom Bosca na Jugu, Ribola bi se izvukla i završila kao četvrta. Čekat će Ribola i vijesti iz Zadra…Cedevita se uvjerljivom pobjedom oprostila od domaćeg terena, nakon što su sa 40 razlike pomeli Samobor i sada u miru čekaju protivnika u doigravanju, a za vikend su gosti Riboli.

Da rezimiramo nekoliko opcija u vrhu tablice:

Jazine pobjedom ulaze u doigravanje, a ukoliko Ribola doživi poraz od Cedevite, skaču na 3.mjesto. Čak ih i poraz ostavlja u doigravanju, no u tom slučaju Bosco ne smije nikako doći do pobjede u Dubrovniku.

Ribola ima najteži zadatak, dočekuje Cedevitu. U slučaju pobjede, sigurno su “unutra”, ali ovise o utakmicama u Zadru i Dubrovniku. Ukoliko se izjednače sa Jazinama, padaju na četvrto mjesto zbog lošijeg međusobnog omjera. Kao i Jazine, imaju opciju i poraza, no u tom slučaju Bosco ne smije slaviti u Dubrovniku.

Bosco je u specifičnoj situaciji. Njegova će utakmica u Dubrovniku uvelike ovisiti o svemu. Bosco za prolaz treba prije svega svoju pobjedu, a onda i kiks Jazina ili Ribole. Slavljem Bosca u posljednjem kolu, Ribola i Jazine će “drhtati”, jer ih porazi ne vode nigdje, tj. jednog od njih, s obzirom da Bosco u trokutu te tri ekipe ima najbolji omjer. Uglavnom, super zanimljiva završnica je pred nama…

Kada je u pitanju opstanak, situacija je slijedeća:

-Samobor i Pula imaju 27 bodova, Zapruđe 26

-Međusobno u posljednjem kolu igraju Samobor i Zapruđe. Eventualnim slavljem Samobora, Zapruđe ispada iz lige. Pulin rezultat protiv Dinama u Zagrebu je u tom slučaju nebitan, no eventualnim slavljem Zapruđa, Pula porazom ispada.

-Pula realno ima tešku situaciju s obzirom da gostuju kod Dinama i pitanje je mogu li slaviti protiv još jednog kluba iz gornjeg dijela tablice dva kola za redom. Pobjeda im donosi sve, a poraz je opcija samo u slučaju da Samobor pobjedi Zapruđe. Oni će svoje oči uprti, osim svoje utakmice i u Samobor i čekati poraz Zapruđa…

PRVA PETORKA KOLA:

1.Roko Gizdavčić (Omiš-Dubrovnik)-23 poena (7/14 šut), 3 skoka, 9 asista, 2 blokade-valorizacija 29

2.Marko Jurič (Zapruđe-Dinamo)-43 poena (18/28 šut), 11 skokova, 4 asista, 5 ukradenih, 2 blokade-valorizacija 53

3.Karlo Lukačić (Pula-Jazine)-21 poen (6/12 šut), 6 skokova, 6 asista, 1 ukradena-valorizacija 27

4.Ante Krapić (Bosco-Kvarner)-23 poena (8/12 šut), 7 skokova, 4 asista, 2 ukradene-valorizacija 29

5.Nenad Delić (Omiš-Dubrovnik)-24 poena (9/16 šut), 10 skokova, 7 asista, 2 ukradene, 1 blokada-valorizacija 37

DRUGA PETORKA KOLA:

1.Marko Petrović (Bosco-Kvarner)-13 poena (5/6 šut), 5 skokova, 6 asista, 1 ukradena-valorizacija 22

2.Josip Vidović (Sesvete-Ribola)-19 poena (7/9 šut), 3 skoka, 8 asista, 5 ukradenih-valorizacija 27

3.Sven Smajlagić (Cedevita-Samobor)-19 poena (7/13 šut), 2 skoka, 4 asista, 1 blokada-valorizacija 20

4.Hrvoje Puljko (Bosco-Kvarner)-20 poena (7/9 šut), 1 skok, 5 asista, 1 ukradena-valorizacija 23

5.David Ušić (Cedevita-Samobor)-16 poena (7/7 šut), 6 skokova, 2 asista-valorizacija 20

MVP KOLA: Marko Jurič (Zapruđe-Dinamo)-43 poena (18/28 šut), 11 skokova, 4 asista, 5 ukradenih, 2 blokade-val 53

TRENER KOLA: Sandro Nicević (Pula 1981)

MOMČAD KOLA: KK Pula 1981

TABLICA NAKON 21.KOLA:

RASPORED 22.KOLA (sve utakmice igraju se u subotu u 17 sati):

Kvarner-Sesvete

Ribola Kaštela-Cedevita Junior

Samobor-Zapruđe

Dinamo Zagreb-Pula 1981

Jazine Arbanasi-Omiš Čagalj Tours

Dubrovnik-Bosco

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype