sportski sportski sportski sportski

KOD

PRVAŠIĆI #22: Pula ispala u Drugu ligu, Ribola preko Cedevite do doigravanja, za koje se čeka posljednji putnik

Posljednji su ovo Prvašići u ovoj sezoni, odigrano je posljednje, 22.kolo Prve lige.

Odigrano je posljednje kolo regularnog dijela, no zbog pozitivnog nalaza na COVID-19 u redovima Jazina, ono je nepotpuno i nije dalo sve odgovore na kraju ovog dijela sezone. S obzirom da je utakmica Jazine-Omiš odlučivala o tome može li mlada ekipa iz Zadra u doigravanje, njenim ne odigravanjem ostalo je još jedno prazno mjesto. Zadrani su javili netom prije utakmice da imaju igrača pod temperaturom i utakmica je automatski odgođena, a s obzirom da su sve ostale utakmice bile pred početkom doslovno, nije bilo mogućnosti da se sve stopira. Sve ovo pišemo iz razloga što bi tako sve bilo regularno, no što je tu je sada.

Sada, kad je završilo sve, bit ćemo slobodni pa ćemo reći ili bolje rečeno predložiti nadležnima da se razmisli o promjeni sustava natjecanja Prve lige. Realno, ovo je prekratko što se tiče utakmica. Uzmite u obzir da je ova liga krenula 10.10. prošle godine i da se igralo prvo do 23.12., zatim je uslijedila dvotjedna pauza, sa novim početkom 06.01. ove godine i evo doguralo se do posljednjeg kola sa 27.03. Kada to sve zbrojite, natjecateljski dio trajao je pet mjeseci, izuzev četiri ekipe koje će u doigravanje. I što sada? Praktički, do sredine 10.mjeseca nema natjecateljskih utakmica. Previše praznog hoda. Hoće li to biti trokružno pa da se igra 33. kola, što bi recimo sada donijelo nastavak natjecanja sve do početka lipnja ili sistemu lige za prvaka i lige za ostanak, nije ni bitno, no dojam je da je rupa bez utakmica prevelika. No, tko smo mi da o tome odlučujemo…

Ribola, koja se grčevito borila za ulazak među prve četiri ekipe, je na domaćem terenu odradila velik posao, slavljem protiv Cedevite, ubacivši im čak 15 trica. Kaštelani su se tako ušuljali trenutno na 3.mjesto, no hoće li tamo ostatili ili ne, ovisi o ishodu utakmice Jazine-Omiš. Ukoliko slave Jazine, Ribola pada na 4.mjesto, u suprotnom Bosco ostaje na 4.mjestu i igrat će protiv Cedevite.

Bosco je odradio posao u Dubrovniku na najbolji mogući način, jednom sigurnom igrom od početka susreta dali su do znanja da ih zanima samo pobjeda i do tog su cilja došli. Sada čekaju ishod utakmice Jazine-Omiš i nadaju se pobjedi Omiša.

Pula je protiv Dinama većim dijelom utakmice imala vodstvo, koje joj je jamčilo ostanak u ligi. Gurala je momčad Sandra Nicevića u tom ritmu sve do posljednje četvrtine, točnije do posljednjih pet minuta, u koje su ušli sa +6 i velikom prilikom za iznenađenjem kola. No, stali su u najgorem trenutku za njih, stala im je i koncentracija i to na obje strane terena i Dinamo je stigao do pobjede ni kriv ni dužan te poslao Pulu u Drugu ligu.

Samobor i Zapruđe su odličivali o putniku u Drugu ligu uz Sesvete, ali čekao se i rezultat Puline utakmice. Ovaj je susret protekao u neizvjesnom nadmetanju sve do sredine drugog poluvremena, kada je Zapruđe odlučnije krenulo u završnicu utakmice, preuzelo kontrolu rezultata i na kraju došlo do zaslužene pobjede, kojom su ostali u ligi.

Kvarner i Sesvete su odigrali utakmicu koja nije odlučivala o ničemu pa je to bio na kraju jedan revijalan susret, u kojem je na kraju pobjeda pripala domaćinu, koji se od sezone oprostio pobjedom, dok su gosti iz Sesveta zaključili svoju prvoligašku avanturu i sele se među drugoligaše.

PRVA PETORKA KOLA:

1.Siniša Štemberger (Kvarner-Sesvete)-21 poen (7/14 šut), 2 skoka, 11 asista, 2 ukradene, 1 blokada-val 30

2.Lovre Tvrdić (Ribola-Cedevita)-19 poena (6/12 šut), 6 skokova, 4 asista, 2 ukradene-val 21

3.Josip Škara (Samobor-Zapruđe)-22 poena (8/16 šut), 7 skokova, 2 asista, 2 ukradene-val 23

4.Dorian Jelenek (Samobor-Zapruđe)-21 poen (9/13 šut), 10 skokova, 3 asista, 1 ukradena-val 26

5.Jasmin Perković (Kvarner-Sesvete)-24 poena (9/19 šut), 7 skokova, 6 asista, 2 ukradene, 3 blokade-val 29

DRUGA PETORKA KOLA:

1.Luka Katura (Dubrovnik-Bosco)-20 poena (6/11 šut), 4 skoka, 2 asista, 4 ukradene-val 22

2.Bruno Levanić-Kutni (Samobor-Zapruđe)-21 poen (8/15 šut), 6 skokova, 2 asista, 2 ukradene-val 22

3.Matija Bilalović (Dinamo-Pula)-29 poena (11/18 šut), 3 skoka, 3 asista, 3 ukradene-val 26

4.Hrvoje Puljko (Dubrovnik-Bosco)-17 poena (6/15 šut), 7 skokova, 1 asist, 2 ukradene-val 17

5.Matej Bošnjak (Ribola-Cedevita)-17 poena (7/11 šut), 8 skokova, 3 asista-val 23

MVP KOLA: Dorian Jelenek (Samobor-Zapruđe)-21 poen (9/13 šut), 10 skokova, 3 asista, 1 ukradena-val 26

TRENER KOLA: Damir Rančić (Ribola Kaštela)

MOMČAD KOLA: KK Ribola Kaštela

TABLICA NAKON 22.KOLA (nepotpuna):

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype