sportski sportski sportski sportski

KOD

Prvašići #7

Kolo za nama donijelo je drugi poraz za redom Dubravi, dok su Zadarske ekipe Sonik i Jazine nastavile pobjednički niz i ostale same na vrhu sa istim omjerom. Također, kolo je obilježio 15-godišnji Mario Krešić, član Ribole Kaštele, koji je predvodio svoju ekipu do pobjede protiv Đakova.

 

Foto: Agrodalm-Dubrava

 

Dubrovnik je na svom terenu dočekao Rudeš u jednom opreznom ozračju, no previše razloga za brigu nisu imali jer su momci iz Rudeša već do poluvremena zaostajali 18 razlike. Ostatak utakmice prošao je također u znaku domaćih, koje je predvodio Petar Dubelj. Roko Prkačin, kojeg su se Dubrovčani pribojavali je odigrao skromne 23 minute i upisao samo 6 poena. Zadarski Sonik se lagano obračunao sa Puljanima, koji su i ovu utakmicu igrali bez Amerikanca Hortmana. Zadrani su utakmicu riješili već u prvom poluvremenu, a u drugom razliku samo održavali za konačnih +26. Do pobjede su ih vodili Jure Perić i Dino Palčić.

Ribola Kaštela je upisala drugu pobjedu za redom, ovoga puta nad Đakovom. Do te pobjede vodio ih je 15-godišnji Mario Krešić, koji je odigrao odličnu utakmicu postigavši 24 poena, uz samo četiri promašena šuta. Kod gostiju ponovno najbolji Matej Karlović s 27 poena. U Zagrebačkom derbiju, punom preokreta na kraju je slavila momčad Agrodalma, koja je gubila od Dubrave sve do 37.minute susreta. No onda su za samo minutu i pol režirali veliki preokret, postigli sedam vezanih poena, u režiji Doriana Ribarića koji je sam postigao pet, a Dubrava niti jedan i tako odnijeli pobjedu pred svojim navijačima.

Universitas je u svojoj dvorani dočekao momčad Jazina. Zadrani se na kraju nisu morali puno mučiti i došli su do visoke pobjede. Opet je kod Splićana Ivan Perasović morao igrati praktički sam, a uspio je postići 27 poena. Kod Jazina dvojac Franko Kaštropil-Emilio Banić prejaki za mladiće Universitasa. Treba istaknuti da je još jedan 15-godišnjak debitirao za Universitas, a to je Josip Pekas. I zadnju utakmicu u nedjelju odigrali su Zapruđe i Kvarner, a pobjeda je pripala Zagrepčanima, koji su unatoč izostanku najboljeg igrača Ivana Penića, uspijeli doći do pobjede. Centarska linija Vrlika-Garvanović donijela je prevagu na terenu i domaći su došli do nova dva boda.

 

Prva petorka:

1.Mario Krešić(Ribola Kaštela)– 24 poena(10/14 ukupan šut), 7 sk, 4 osv lopte- valorizacija 30

2.Petar Dubelj(Dubrovnik)-23 poena(8/12 ukupan šut),3 sk,6 asist, 8 izn prekršaja, 4 osv lopte-valorizacija 29

3.Emilio Banić(Jazine)– 24 poena(10/14 ukupan šut), 8 sk, 2 asist, 4 izn prekršaja- valorizacija 31

4.Tomislav Garvanović(Zapruđe)– 18 poena(7/9 ukupan šut), 6 sk, 2 asist, 6 izn prekršaja- valorizacija 26

5.Franko Kaštropil(Jazine)– 20 poena(9/10 ukupan šut), 11 sk 5 izn prekršaja- valorizacija 32

 

Druga petorka:

1.Ivan Perasović(Universitas)-27 poena(10/16 ukupan šut), 8 sk, 5 izn prekršaja- valorizacija 30

2.Ivan Vodopija(Dubrovnik)– 21 poen(10/12 ukupan šut), 2 sk, 7 asist, 3 osv lopte- valorizacija 28

3.Dorian Ribarić(Agrodalm)– 19 poena(6/11 ukupan šut), 7 sk, 4 asist, 5 izn prekršaja- valorizacija 22

4.Matej Karlović(Đakovo)– 27 poena(9/16 ukupan šut), 6 sk, 7 izn prekršaja- valorizacija 26

5.Paško Vrlika(Zapruđe)– 16 poena(7/11 ukupan šut), 9 sk- valorizacija 22

 

 

Na slici: Mario Krešić(Ribola Kaštela)

Foto: KK Ribola Kaštela

 

Igrač kola: Mario Krešić(Ribola Kaštela)-24 poena(10/14 ukupan šut), 7 sk, 4 osv lopte- valorizacija 30

Momčad kola: Ribola Kaštela

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype