sportski sportski sportski sportski

KOD

Prvoligaška bitka

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Prvoligaši broje još četiri kola do kraja regularnog dijela natjecanja, a mnoga pitanja vise u zraku.

 

Što se tiče vrha tablice, jedna je stvar vrlo jasna. Sonik Puntamika i Dubrava su sigurni u doigravanju, jedino je upitno sa koje će pozicije krenuti.

Zadrani igraju kod kuće sa Đakovom i Rudešom i tu ne bi trebali imati problema, imaju gradski derbi sa Jazinama, dok ih čeka gostovanje kod Zapruđa zadnje kolo. S obzirom na formu, realno je za očekivati tri pobjede, a gradski derbi biti će neizvjestan. Prognoziramo za njih maksimalan broj bodova, što bi na kraju bilo 40 bodova, dovoljno za prvo mjesto.

Dubrava ima dvije lakše utakmice na svom terenu protiv davljenika Kvarnera i Đakova, dok će na gostovanje u Pulu i Jazine. Ako i dođu do sve četiri pobjede, ne mogu ugroziti Zadrane pa su tako jedini kandidati za drugo mjesto i realno je za očekivati ih na tom mjestu.

Borba za treće i četvrto mjesto vodi se između Dubrovnika, Agrodalma i Jazina. Gledajući raspored Dubrovčani imaju najveće šanse da se dokopaju trećeg mjesta, jer ih očekuju domaće utakmice protiv Zapruđa i Ribole, gdje ne bi trebali imati problema, a u goste će Kvarneru i Universitasu. Agrodalm je trenutno četvrti, a kod kuće će dočekati Pulu i Jazine, a u goste će Đakovu i Rudešu, dok Jazine imaju najteži raspored. Već ovo kolo idu u goste Riboli, koja se bori za ostanak, u dobrom su nizu, zatim imaju gradski derbi sa Sonikom pa onda dvije teške utakmice protiv Agrodalma vani i zadnje kolo dočekuju Dubravu. Definitivno najteži raspored za njih, tako da je realno da Dubrovnik ostane na 3. mjestu te Agrodalm na 4., posljednjem koje vodi u doigravanje.

Naša prognoza:

1.Sonik Puntamika

2.Dubrava

3.Dubrovnik

4.Agrodalm

 

Što se tiče ostanka, tu je posebna priča. Kvarner je već drugoligaš, a čak pet ekipa se bore da izbjegnu pretposljednje mjesto, koje vodi u drugu ligu, dok je Zapruđe na samo bod iznad njih, a vjerojatno će s njima u isti koš već nakon ovog kola jer ih čeka teško gostovanje u Dubrovniku. Pogledom na raspored, najteže će biti Đakovu, koje gostuje kod Sonika i Dubrave, dok će kod kuće dočekati Agrodalm i Pulu, no kako su Đakovčani iznenadili mnoge do sada sigurno je da neće izvjesiti bijelu zastavu, prije svega na domaćem terenu i tu možemo očekivati njihov puni angažman te možda i berbu bodova, no ostaje upitno hoće li im to biti dovoljno jer jedini od klubova koji se bore za ostanak imaju čak tri utakmice sa ekipama iz samog vrha. Ostale ekipe imaju svaka po dvije utakmice sa klubovima iz vrha tablice, dok ih u ostalim susretima očekuju ogledi sa konkurentima.

ĐAKOVO-Sonik Puntamika(gosti), Agrodalm(doma), Dubrava(gosti), Pula(doma)

PULA– Agrodalm(gosti), Dubrava(doma), Kvarner(doma), Đakovo(vani)

UNIVERSITAS– Rudeš(doma), Zapruđe(vani), Dubrovnik(doma), Kvarner(vani)

RUDEŠ– Universitas(vani), Ribola Kaštela(doma), Sonik Puntamika(vani), Agrodalm(doma)

RIBOLA KAŠTELA– Jazine(doma), Rudeš(vani), Zapruđe(doma), Dubrovnik(vani)

ZAPRUĐE– Dubrovnik(vani), Universitas(doma), Ribola Kaštela(vani), Sonik Puntamika(doma)

Što se tiče prognoza, ovdje ćemo uzeti sve sa rezervom s obzirom na puno iznenađenja koja su se do sada dogodila, promjenjivu formu svih ekipa te mnogo mogućih raspleta.

Ovime je Prva liga još jednom pokazala da je ovo najuzbudljivija i najneizvjesnija sezona do sada, a ono najbitnije je tek pred nama.

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype