sportski sportski sportski sportski

KOD

Puj, pik-ne vrijedi!

Sa 1.travnjem HKS je donio odluku koja, za sada, nije naišla na previše odobrenja. Sezona se poništava!

Hrvatski košarkaški savez je sa današnjim danom donio odluku da se sezona 2019./2020., koja je prekinuta zbog nastale situacije uzrokovane pandemijom Korona virusa. Sva natjecanja pod okriljem HKS-a su prekinuta i poništena. Prvaka nema, a svi klubovi koji su se natjecali u svojim ligama, u istima će igrati i slijedeće sezone.

Prenešeno, prvaka nigdje nema, nitko ne ispada, nema tablice!

” Ova se odluka može, ovisno o budućim okolnostima, uputama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite ili sukladno eventualno donesenim promjenama u sportskim aktima, djelomično promijeniti o čemu će biti donesena pravodobna nova odluka.

Savez se na neki način ogradio ovom gore navedenom rečenicom pa ako se neke stvari promjene oko virusa i općenito situacije oko mjera zaštite te se donesu nove odluke, koje bi značile da se Hrvatska na neki način izliječila od ove bolesti, natjecanje može nastaviti. No, vjerujem da su i oni sami svjesni da je taj scenarij teško moguć.

Većina stranaca iz naših klubova je već otputovala svojim kućama, igrači treniraju samostalno u improviziranim uvjetima, a najgore od svega, bolest se širi svakim danom i pitanje je kada ćemo imati normalnu situaciju. U takvim uvjetima, očekivati da će se ova sezona nastaviti, je besmisleno.

Neki su se klubovi, za sada neki prvoligaši i drugoligaši već izjasnili o ovoj odluci, u negativnom smislu, jer, kako navode, klubove se ništa nije pitalo. Konkretno, BOSCO je imao velike planove da iz Prve lige ide natrag prema Premijer ligi, a sada mu je to onemogućeno. Od drugoligaša se javio službeno GRAFIČAR iz Ludbrega, koji je čak naveo da će razmisliti o tome hoće li nastaviti igrati natjecanja koja su pod okriljem HKS-a. Oba su kluba očito ove sezone imala velike ambicije, koje su ovom odlukom pale u vodu. Sigurni smo da će se sličnog mišljenja biti ovih dana.

Odluku saveza da li je ispravna ili ne, nećemo komentirati, no potpuno shvaćamo klubove koji nikako nisu uspjeli doći do svojih ciljeva koje su si zacrtali pred početak ove sezone. Sigurno je da će biti i onih sretnih, posebice onih koji su imali iza sebe loše sezone ili u ovom trenutku pozicije na tablici koje bi ih na kraju sezone odvele u rang niže.

No, što možemo očekivati slijedeće sezone? Mogu li klubovi slijedeće sezone očekivati da će savez ukinuti kotizacije, plaćanje sudaca i da se lige igraju potpuno besplatno? Pa trebalo bi…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype