KOD

Pula 1981 misli ozbiljno. Dva pojačanja već stigla.

Košarkaši Pule 1981 prema početku prijelaznog roka igrača imaju velike ambicije.

Nakon jedne turbulentne sezone u Prvoj ligi za njih i spasa od ispadanja u zadnjim kolima, Puljani se naredne sezone ne žele dovesti u sličnu situaciju. Baš suprotno, Puljani, iako još ne službeno, imaju visoke ambicije, koje su već pred početak priprema kapitalizirali sa dva pojačanja, koje će sa klupe voditi također novi trener, legendarni Sandro Nicević.

Prvo ime koje je stiglo u njihove redove je Martin Klepo, 19-godišnji bek iz Oklaja blizu Šibenika, koji je potpisao ugovor s Pulom 1981, čije će boje braniti u nadolazećoj sezoni. 193cm visoki igrač u Pulu dolazi upravo iz Premijerligaša GKK Šibenik, gdje je proveo posljednje dvije sezone, dok je sezonu 2016/17 nastupao za Jolly JBS.

Drugo ime je jedan od najboljih igrača Prve lige iz prošle sezone, sada već bivši igrač Kvarnera, Matija Bilalović. 22-godišnji Šibenčanin, koji je prošle sezone igrao za riječki Kvarner 2010 i s 22.7 koševa po susretu bio drugi najbolji strijelac Prve muške lige, a poenima je dodao i 4,6 skokova i 1,7 asistencija u prosjeku, će se priključiti Puljanima.

Trener Sandro Nicević u rosteru dobiva iznimno kvalitetnog strijelca od kojeg se očekuje da bude jedan od nositelja igre u nadolazećoj sezoni. 197 centimetara visoko krilo u karijeri je igrao za Jolly JBŠ, Škrljevo, Crikvenicu i Istrauni, prije posljednje sezone u Rijeci, koju je okrunio pozivom u Hrvatsku studentsku košarkašku reprezentaciju s kojom je u srpnju nastupio na Univerzijadi u Napulju, drugom multisportskom natjecanju po veličini na svijetu.

Tekst: KK Pula 1981

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype