KOD

Pula 1981 napada Premijer ligu?

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Puljani su u svoje redove doveli i posljednje pojačanje. Američkim centrom…

I posljednji kotačić u rosteru trenera Sandra Nicevića je sada na mjestu, nakon poduže potrage za visokim igračem, potpis na ugovor s Pulom 1981 stavio je Patrick Wrencher Jr, 24-godišnji Amerikanac s iskustvom igranja u Europi.

Krilni centar rođen u Ohiju, 10. veljače 1995. u Pulu stiže sljedeći tjedan iz Urugvaja gdje je upravo završio playout seriju u ekipi Club Atlético Welcome iz Montevidea. Prije toga je igrao u El Salvadoru gdje je predvodio Once Lobos de Chalchuapa s prosjekom od 17,9 poena i 17,6 skokova, čime je ponio titulu prvog skakača lige.

Wrencher Jr. se košarkaški formirao na sveučilištu Saint Francis u NCAA-u, potom je prvi profesionalni angažman imao u KB Borea iz Peje u Kosovskoj Superligi gdje je imao prosjek od 19,1 koševa i 12,6 skokova te i tamo bio najbolji skakač lige. U karijeri je još nastupao za Cojute u El Salvadoru i engleski Newcastle Knights.

“Odlučio sam se za Pulu 1981 jer sam čuo samo dobre stvari o klubu i ligi. Klub je ambiciozan, a ja želim biti dio te priče kako bi zajedno došli do željenih ciljeva” – izjavio je 203 centimetara visoki igrač nakon potpisivanja ugovora te dodao – “U Europi sam već igrao i prilagodba neće biti problem, dapače, moram priznati da više volim europski način igre. Jedva čekam zaigrati na Hrvatskim parketima. Očekujem da budemo konkurenti, trebat će puno rada i discipline, ali vjerujem da možemo biti u samom vrhu”.

Foto i tekst: KK Pula 1981

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype