KOD

Ratovi zvijezda…KRENITE!

Može se reći da danas sa utakmicama četvrtfinala zapravo počinje svjetsko prvenstvo…

Nakon što smo u dosadašnjem dijelu gledali prosječnu košarku, sa ogromnim razlikama u kvaliteti i koš razlici, danas će pravi košarkaški sladokusci doći na svoje. Kreće četvrtfinale!

Utakmice po grupama su završile manje više očekivano, jedino razočaranje i iznenađenje je ispadanje Grčke, koja je bila jedna od pritajenih favorita prvenstva, no u utakmici protiv Češke nisu uspjeli doći do pobjede od 12 razlike. Ključan poraz Grčka je tako doživjela od Brazila u skupini.

Danas će prvi na teren Argentina i Srbija. Argentina koju predvode Campazzo i vremešni, ali još uvijek odličan, Luis Scola na megdan će Srbiji, koja je doživjela bolan poraz od Španjolske u zadnjoj utakmici drugog kruga po skupinama. Ono što je činjenica je da Argentina sigurno ima puno kraći roster od Srbije, Campazzo i Scola su, realno govoreći, jedino što vrijedi istaknuti iz Argentine, no jedna košarka koju oni igraju, pomalo na rubu incidenta danas bi mogla donijeti određene probleme Srbiji. Đorđevićeva momčad je doživljela prizemljenje od Španjolske i sigurno je da će se htjeti iskupiti za poraz, no realno, Srbija je puno kvalitetnija od Argentine i u svojim redovima ima jednog od najboljih igrača dosadašnjeg dijela, Bogdana Bogdanovića. Ono što možda može biti potencijalan problem Srbije je to što previše ovise o njemu, iako treba priznati da nema previše igrača kod Argentine koji ga mogu zaustaviti. Pored njega, sigurno je da će Srbiji za nešto lakšu situaciju u ovoj utakmici biti potrebno još koje raspoloženo ime, kako im Argentina ne bi priuštila još jedno iznenađenje.

PROGNOZA: pobjeda Srbije

U drugom današnjem susretu Španjolska će igrati protiv Poljske. Poljaci su definitivno najveće iznenađenje prvenstva do sada. Za podsjetnik, Poljska je igrala sa Hrvatskom u skupini kvalifikacija, čisto informativno, da ne otvaramo dalje rane. Španjolska je apsolutni favorit danas, sve drugo bi bilo iznenađenje i šok. Ricky Rubio i Marc Gasol bi trebali i danas biti velika prevaga u odnosu na Poljsku, koja u svojim redovima ima vrlo dobrog A.J. Slaughtera, no za prijetnju Španjolskoj trebat će još kojeg raspoloženog suigrača. Njihova najveća snaga je trener Mike Taylor, koji iz njih izvlači nevjerojatnu energiju pa tako u svakoj drugoj utakmici netko drugi iskoči kao pojedinac. Poljaci su doživjeli do sada jedan poraz i to od Argentine, dok su Španjolci na stopostotnom učinku do sada, 5 pobjeda iz isto toliko utakmica. Sve osim pobjede Španjolske bit će veliko, veliko iznenađenje!

PROGNOZA: pobjeda Španjolske

Foto: FIBA

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype