sportski sportski sportski sportski

KOD

Ribola dogovorila novu suradnju sa Josipom Vidovićem i Mariom Krešićem

Kaštelanski prvoligaš i dalje nastavlja sa slaganjem rostera za slijedeću sezonu.

Nakon što je početkom lipnja dogovorena suradnja sa Antom Delašem, još dva igrača iz prošle sezone biti će na raspolaganju Damiru Rančiću i sezoni pred nama.

Josip Vidović, kapetan Ribole Kaštela, i dalje će biti za kormilom momčadi koja je prošlu natjecateljsku sezonu završila kao doprvak, a sezonu zaključila pobjedom na gostujućem terenu kod premijerligaša Zaboka u drugoj izlučnoj utakmici za ulazak u HT Premijer ligu. Podsjetimo, Zagorci su s nešto većom koš-razlikom slavili u Kaštelima, pa će se Ribola i u novoj sezoni nadmetati sa prvoligaškim klubovima kojih će ovaj put biti nešto više s obzirom da se liga širi sa 12 na 14 sudionika.

Dogovor s kapetanom samo je nastavak klupskih aktivnosti u pokušaju zadržavanja većine igrača koji su u kaštelanskom dresu zaključili prošlu sezonu, a koliko je Josip Vidović važan u igri Ribole, najbolje svjedoči podatak da je bio šesti igrač čitave Prve lige po broju minuta provedenih na terenu, a prosjek mu je po utakmici bio 31,2 minute.

Uz prosječnih 8 poena po prvoligaškoj utakmici, Josip se najviše istakao kao dodavač, a ligu je završio među desetoricom najboljih asistenata, točnije kao deveti, sa 4,5 uspješnih dodavanja po susretu.

”Iza nas je dobra sezona u kojoj smo ostvarili sve zacrtane ciljeve, a nije puno falilo i da uđemo u HT Premijer ligu. Drago mi je što ostajem doma, očekujem sličnu sezonu prethodnoj i borbu za gornji dom sve kvalitetnije Prve lige”, izjavio je Josip nakon potpisivanja novog ugovora o igranju.

Osim kapetana, Mario Krešić i KK Ribola Kaštela također su dogovorili nastavak suradnje i u natjecateljskoj sezoni 2023/24.

Prethodnih godina stalni član mlađih reprezentativnih selekcija te jedan od hrvatskih ‘zlatnih kadeta’ na Europskom prvenstvu u Novom Sadu, 21-godišnji Mario već je duže vrijeme među glavnim nositeljima igre i rezultata kaštelanskog kluba, a sljedeća sezona biti će mu već šesta koju će provesti u nadmetanju sa seniorskim ekipama prvoligaških klubova.

‘Drago mi je da se naša suradnja nastavlja, matični klub smatram najboljim mjestom za moj daljnji košarkaški razvoj. U idućoj sezoni ponovno imamo velika očekivanja, na nama je da treniramo i dobro se pripremimo za novu sezonu”, kazao je Mario prilikom potpisivanja novog ugovora.

Izvor: KK Ribola Kaštela

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype