sportski sportski sportski sportski

KOD

Ribola je odigrala povijesnu sezonu te “izbacila” dvojicu 21-godišnjaka na scenu, Lovru Tvrdića i Josipa Vidovića

Kaštelani su se u trećem izdanju Prve lige uspjeli “dočepati” doigravanja i tako okruniti vrlo dobru sezonu.

Ribola Kaštela je u novu sezonu krenula sa ambicijama sličnim kao i prošlih sezona, a to je prije svega plasman u doigravanje te promocija nekog od mladih igrača. Ove su sezone ispunili oba cilja pa trener Damir Rančić sigurno može biti zadovoljan sezonom, ali i vodstvo kluba koje sve prati.

Ribola nije previše mijenjala pred početak sezone. Okosnicu ekipe činili su i dalje provjereni igrači poput Ivana Rašetine, Tonija Biočića, Frane Marasovića, Ivana Svaline i Martina Bilandžića, a ekipu su nadogradili sa mladim igračima kao što su Lovre Tvrdić te Viktor Šarić, centar koji je stigao na posudbu iz Splita. Ribola je bila jedna od rijetkih ekipa sa velikim udijelom mladih igrača u samoj igri pa je tako prosjek godina onih koji su najviše igrali bio na točno 23 godine, ispred njih po tom parametru bili su samo Pula i Jazine. Vrlo dobru sezonu imao je mladi Josip Vidović, koji se ustalio u prvoj petorci te imao vrlo dobre brojke, pogotovo kada se one uspoređuju sa prošlom sezonom. Po minutaži je bio igrač koji je proveo najviše vremena na terenu od svih igrača, u svih 24 odigrane utakmice u sezoni.

Još jedan igrač je bljesnuo ove sezone u Riboli, a to je Lovre Tvrdić, koji je ljetos stigao u Ribolu iz Alkara. Lovre se prometnuo u prvog strijelca ekipe, prvog kradljivca lopti u ekipi te na kraju u najkorisnijeg igrača Rančićeve momčadi u sezoni, u 23 utakmice koje je odigrao ove sezone te potpuno opravdao angažman u novom klubu prošlo ljeto.

Kaštelani su u sezonu ušli prilično dobro, sa tri vezane pobjede protiv Zapruđa, Pule i Omiša, no onda je krenula negativna serija poraza, iz koje se iz kola u kolo nisu uspjeli izvući. Bolji od njih su bili Bosco, Dubrovnik, Jazine i Dinamo, sve redom protivnici iz gornjeg doma i dikretnih konkurenti za doigravanje, koje je toliko bilo željeno u njihovim redovima. Forma “toplo-hladno” se nastavila prekidom negativnog niza sa tri vezane pobjede protiv momčadi iz donjeg doma pa su tako potvrdili da takve utakmice riješavaju bez puno problema, a padali su Samobor, Kvarner i Sesvete, da bi u posljednjem kolu prvog dijela uvjerljivo poraženi kod Cedevite. Prvi su dio završili sa omjerom 6/5 i u tom trenutku, prilično daleko od pozicija koje vode u doigravanje.

Zimski odmor su iskoristili za rekuperaciju i pregled učinjenog, sa željom da se isprave greške iz prvog dijela sezone te da se izbjegne crna rupa u koju su upali u periodu od 4. do 7.kola. Bolje nisu vjerojatno ni mogli zamisliti. Zaredali su čak 6 pobjeda u nizu: Zapruđe, Pula, Omiš, Bosco, Dubrovnik i Jazine nisu uspjeli do bodova protiv njih pa se situacija na tablici znatno popravila i doigravanje je bilo sve bliže. Seriju pobjeda prekinuo im je Dinamo, no već u slijedećem kolu popravili su dojam pobjedom nad Samoborom, no u slijedećem kolu poraženi su od Kvarnera i u pretposljednjem kolu su morali uhvatiti pobjedu u Sesvetama kako bi potvrdili doigravanje. To su i učinili, no u posljednjem kolu čekala ih je domaća utakmica protiv Cedevite, u kojoj su morali slaviti kako više ne bi ovisili o drugima. Težak zadatak odradili su na najbolji mogući način i uhvatili 4.mjesto doigravanja te završili sezonu sa omjerom 15/7, a posebno su bili impresivni u drugom dijelu sezone u kojem su u 11 utakmica ostvarili 9 pobjeda i samo 2 poraza.

Polufinale doigravanja donijelo im je nove susrete protiv Cedevite. Bila je to za njih svojevrsna nagrada za vrlo dobru sezonu, a dva poraza u dvije utakmice nitko u klubu nije shvatio previše tragično, s obzirom na razliku u kvaliteti ove dvije ekipe. Oni su svoje odradili kroz regularni dio i zadovoljni otišli na godišnji odmor.

Mlade snage Ribole veliku su pomoć imali u gore spomenutim igračima sa iskustvom, prije svega Rašetini i Marasoviću, koji možda nisu previše istaknuti statistički, no njihov doprinos rezultatima je velik i od značaja. Dobru sezonu iza sebe imali su i Ivan Svalina i već spomenuti, Viktor Šarić, koji je odigrao 16 utakmica, no i kroz njih se uspio prometnuti u drugog igrača po ukupnoj valorizaciji.

NAJBOLJI STRIJELAC: Lovre Tvrdić 12,6 po utakmici

NAJVIŠE MINUTA: Josip Vidović 24,5 po utakmici

NAJBOLJI ASISTENT: Ivan Svalina 4,0 po utakmici

NAJBOLJI SKAKAČ: Viktor Šarić 7,6 po utakmici

MVP: Lovre Tvrdić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype