Rođendanski intervju: Sara Kostović po prvi puta sasvim osobno

Danas, 9. studenoga, naša kolumnistica i buduća nutricionistica Sara Kostović slavi svoj 21. rođendan, te smo tim povodom s njom odradili kratki intervju u sklopu kojega možete saznati više o njoj osobno, kao i o njenim dojmovima nakon promocije svoje prve knjige “Food&Focus” koja je održana prošli mjesec u Kući slave splitskog sporta.

Sara, možeš li nam opisati svoje dojmove nakon promocije knjige?

“Sigurna sam da se dojmovi još uvijek nisu slegli u potpunosti. Kada nakon dugo vremena napokon uspiješ realizirati projekt koji je podrazumijevao ogromne količine truda, rada i ekipnog djelovanja definitivno benefite i reakcije prikupljaš, promatraš i osvještavaš svakodnevno. Upravo zato sam jako ponosna na cijeli tim koji je na određeni način pridonio stvaranju ‘Food&Focus-a’ te smo definitivno svi zajedno bili dijelom jedne lijepe, uspješno završene sportske priče koja je tek početak svega što nas očekuje.”

Kakve su bile reakcije čitatelja na tvoju knjigu?

“Do sada je knjiga primila samo pozitivne recenzije i to mi je bio znak da smo odradili dobar posao koji je uistinu i opravdao svoju svrhu, a to je ostavljanje traga u sportskoj sferi koji će, sigurna sam, mnoge i dalje poticati da daju priliku i ostave mogućnost za unaprjeđenje svoje sportske izvedbe na terenu.”

Kakav je osjećaj pisati za naš portal i okusiti i taj aspekt novinarstva?

“Sportski KOD bio je moja prva stepenica prema aktivnom djelovanju u sportu i samim time za mene će uvijek imati poseban značaj. Mislim da se samo pridruživanje portalu dogodilo u ključnom trenutku i omogućilo mi neke od značajnijih pothvata koje sam do sada uspjela ostvariti. Definitivno je bio jedan novitet s kojim se do sada nisam susrela i iznimno mi je drago čuti različite individualne situacije u kojima su napisane riječi uistinu ostavile traga u sportskim životima.”

Dobiješ li reakcije sportaša nakon objave svojih kolumni na našem portalu?

“Uvijek mi je drago s osmijehom se osvrnuti na sve pozitivne reakcije koje sam imala priliku pročitati i čuti u prethodnih godinu dana. Uvijek kažem kako nije bit uistinu i napisati novi tekst nakon određenog vremena, već je bit napisati toliko kvalitetan tekst da on zaista i ostavi trag koji će se reflektirati u realnost.”

Što smatraš svojim najvećim uspjehom?

“Jednim od najvećih uspjeha definitivno smatram izdavanje knjige o prehrani sportaša. To je definitivno bio izlazak iz komfor zone koji mi svakim danom sve više i više potvrđuje kako je bio odlična odluka. Htjela sam od samog početka ostaviti trag u sportskom svijetu na način koji će uz prijateljsku i razumljivu atmosferu prenijeti sve ključne poruke i to smo ovom knjigom i postigli. Ovim putem, još jednom želim zahvaliti svima koji su je pročitali i odvojili svoje vrijeme za javljanje dojmova. To je ono što me prije svega pokreće za dalje!”

Koliko često pratiš sport i koji ti je najzanimljiviji?

“Svi oko mene kažu da sport pratim i previše hahah, ali za mene nikad toga ne može biti previše jer stajališta sam da, ako zaista želiš raditi u određenoj sferi moraš je poznavati maksimalno moguće. Aktivno pratim košarku i nogomet, koji su potpuni favoriti, ali ima još nekolicina sportova koje bih prije svega voljela isprobati. Tko zna – možda jednog dana.”

Koliko je teško uskladiti poslovne obaveze, fakultet i privatni život?

“Pa definitivno je izazovno. Hvala Bogu pa radim posao koji prije svega neizmjerno volim, a dodatna olakotna okolnost je upravo ta da u tom pogledu nisam vezana s određenom satnicom. Kako gotovo uvijek radim na jako puno različitih projekata odjednom, bitno mi je da vrijeme mogu rasporediti ovisno o količini obaveza u tom periodu. Zapravo je fakultetski raspored onaj koji je uvijek konstantan, a ostalo je sve samo ključ dobre organizacije.”

Kako izgleda dan u tvom životu?

“Moj svaki dan prvo mora startati s dobrim doručkom jer, ako toga nema ne mogu biti spremna za novi radni dan. Osim što obavezno pripremam minimalno tri obroka dnevno, svaki se generalno sastoji od fakultetskih predavanja ili predavanja za trenersku edukaciju, online rada (pisanja planova prehrane, kreiranja sadržaja za društvene mreže), snimanja ili sastanaka itd. Trudim se uhvatiti što više slobodnog vremena za provođenje s dragim ljudima te držim konstantu za barem nekoliko termina u tjednu rezerviranih isključivo za prijatelje.Teretana je već zadnje dvije godine moj glavni ispušni ventil, ali moram se pohvaliti kako sam odnedavno krenula s rekreativnim treninzima košarke. Dugo je bilo na listi želja i čim se otvorila prilika, nisam je htjela pustiti. Dva do tri puta tjedno (ovisno o obvezama tog tjedna). S dva trenera naizmjenično odradim trening u trajanju od sat ipo i jedan je to dodatni ‘me time’ koji mi je baš trebao. Kažu da tu ima potencijala pa ćemo vidjeti.”

Koju vrstu glazbe najčešće slušaš?

“Kod mene se na repertoaru nađe svega, ovisno o raspoloženju, rekla bih. Volim dobre note ‘dalmatinske pisme’ jer kad si rođen na moru onda se s tim taktovima rodiš, rasteš i sazrijevaš. Olivera posebno. Ne isključujem, naravno ni stranu glazbu, kao ni domaće starije rock izvedbe.”

Postoji li neka destinacija koju najviše želiš posjetiti?

“Voljela bih posjetiti što je više toga moguće, ali prva na listi već neko vrijeme je Dominikanska Republika. Predivna.”

Omiljeni film ili serija?

“Jooj, to je stvarno nešto u čemu nisam baš dobra. Nažalost, nemam puno vremena za gledanje filmova i serija te sam ih generalno jako malo pročitala. Nemam nekog favorita, iako nisam fan horora, a preferiram dobre drame i znanstvenu fantastiku.”

Moramo postaviti i jedno pitanje koje će jako zanimati našu mušku publiku, a riječ je o tvom ljubavnom statusu: postoji li osoba koja je ipak uspjela osvojiti tvoje srce?

“Hahahaha, trenutno stanje govori kako nikome to nije pošlo za rukom.”

Za kraj, imaš li neku poruku za čitatelje našeg portala?

“Nastavite nas čitati! Znam koliko je truda, rada i ljubavi uloženo u svaki tekst napisan na ovom portalu i isto tako koliko svima nama znači vaša podrška. I da, obratite pozornost na kvalitetu prehrane. Vjerujte mi, nije bez veze toliko spominjana. Hvala na svakom pročitanom retku! Obećajem da će ih biti još puno!”

Ovim putem želimo Sari sretan 21. rođendan, te puno zdravlja, uspjeha i sreće u daljnjem radu!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype