sportski sportski sportski sportski

KOD

Roko Prkačin poveo Cibonu do prve pobjede u ABA ligi

Cibona se sa gostovanja u Sloveniji vratila sa dva boda.

ABA liga, 4.kolo:

Krka – Cibona 63:80 (10:21, 29:18, 15:18, 9:23)

(Stipčević 13, Kosi 12 / Prkačin 23, Drežnjak 14)

Cibona je u Novom Mestu došla do prve pobjede u novoj sezoni ABA lige. Bili su Cibosi favoriti i prije ove utakmice, no trebalo je to potvrditi i na terenu.

Odlično otvaranje utakmice je dalo naslutiti da bi ovo mogla biti večer Roka Prkačina, koji je već u prvih deset minuta upisao 9 poena i najavio svoju večer. Imali su Cibosi vodstvo 6:21 pred kraj prve četvrtine i to je u bilo njihovo najveće vodstvo u prvom poluvremenu. Krka se malo probudila u drugoj četvrtini, dok su Velićevi momci počeli nekontrolirano gubiti lopte već na prevođenju pa je sve dobro sa uvoda utakmice palo u vodu i Krka se dočepala izjednačenja do kraja poluvremena.

No, ipak, u drugom dijelu utakmice Cibona je odigrala puno zrelije i koncentriranije, u oba smjera i to im je donijelo novo vodstvo. Početkom posljednje četvrtine krenula je lijepa serija poena, probudio se Moore sa nekoliko lijepih asistencija i poena, Prkačin i Mateo Drežnjak su držali ritam, iskusni Bilinovac te Novačić su u napadu koristili greške obrane i Cibona je riješila utakmicu u drugom dijelu posljednje četvrtine. Prkačin i ekipa su dozvolili Krki samo 9 poena za deset minuta i to je bio putokaz kako doći do pobjede, prve u ovoj sezoni što se tiče ABA lige.

Roko Prkačin je bio prvo ime Cibone sa 23 poena, 7 skokova i 1 asistencijom, dok je Mateo Drežnjak upisao 14 poena, 3 skoka i 4 asistencije.

Rok Stipčević je bio prvi strijelac Krke sa 13 poena.

Foto: Drago Perko (ABA liga)

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype