sportski sportski sportski sportski

KOD

Ronald Moore novo playmakersko pojačanje Cibone

Cibona je ovim potpisom vjerojatno riješila pitanje startne jedinice.

Nakon što je prije dva dana Krešimir Radovčić stavio potpis na ugovor sa Cibonom, bilo je jasno da Velić popunjava playmakersko mjesto u momčadi, a isto tako bilo je i jasno da mu osim Radovčića treba još jedan iskusan play. Danas je i to riješeno. Momčadi će se priključiti Ronald Moore, koji stiže iz Francuske i upravo će njih dvojica dirigirati igrom Cibone slijedeće sezone.

Košarkaški klub Cibona potpisala je jednogodišnji ugovor s 32- godišnjim razigravačem Ronaldom Mooreom.

Ronald je timski igrač koji igra u oba pravca. Vođa je na terenu, a u posljednjoj sezoni igrajući prvu francusku ligu u Élan Béarnaisu za 28 minuta provedenih u igri u prosjeku je bilježio 9.5 poena, 3 skoka i dijelio 4.7 asista.

Domagoj Čavlović, direktor Cibone:

Doveli smo iskusnog, kvalitetnog playmakera. Tražili smo baš jednog ovakvog koji će znati razigrati naše mlade igrače i koji će ih moći ‘hraniti’ loptama!

Ivan Velić, trener Cibone:

Igrač koji ima veliko iskustvo iza sebe, igrao je ozbiljne lige, francusku i talijansku. Nadam se da će svojim znanjem i iskustvom pomoći našim mladim igračima i da će se uklopiti u ovu novu Cibonu. Kada stranac dolazi jako je važna atmosfera u ekipi i samo okruženje, sve to utječe na adaptaciju igrača. Sad sigurno imamo izrazito dobru atmosferu i među igračima i u klubu i mislim da će mu s te strane prilagodba biti olakšana. Imamo kvalitetne, karakterne momke i svi ćemo mu nastojati olakšati tu prilagodbu.

Ronald će u narednih nekoliko dana stići u Zagreb gdje će prvo morati odraditi testiranje na koronavirus. Ako se nalaz pokaže negativan, odmah će se priključiti treninzima prve ekipe.

Dio teksta: KK Cibona

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype