sportski sportski sportski sportski

KOD

Sa dva mjeseca zakašnjenja startale kvalifikacije za Prvu ligu

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Pet klubova se smjestilo u Crikvenicu kako bi odigrali 5.kola, nakon čega će biti poznata dva putnika za Prvu ligu.

Grad Crikvenica je od srijede do nedjelje domaćin kvalifikacijskog turnira za popunu Prve lige. Turnir je ovo koji realno kasni dva mjeseca, a inače se igra na početku mjeseca svibnja, no zbog čudnih epidemioloških mjera, drugoligaši su bili na ledu praktički sedam mjeseci i bez mogućnosti treniranja i nastavka svojih prekinutih natjecanja. Kako nitko nije bio u stanju izboriti se za njih i omogućiti im treniranje i nastavak natjecanja u nekom normalnom roku, osuđeni su igrati ovaj turnir usred ljeta.

Nakon što su u tri regije odigrana razigravanja, predstavnik Juga je postao KK Amfora iz Makarske, predstavnik Zapada je domaćin KK Crikvenica, Istok predstavlja KK Đakovo, dok je predstavnik Sjevera nakon mini razigravanja KK Vindija, a KK Medveščak je predstavnik Centra s obzirom da je bio jedini zainteresirani klub za ovo natjecanje.

1.KOLO:

Srijeda je donijela dvije utakmice 1.kola, a sastali su se jedni od kandidata za prva dva mjesta, Crikvenica i Amfora. Od potencijalnog derbija, utakmica se pretvorila u jednosmjernu ulicu u kojoj je glavnu riječ vodila ekipa Amfore, koja je dominirala od početka susreta i samo dizala svoju prednost, uz zavidnu dozu preciznosti, za razliku od domaćina, koji je možda malo i izgorio u želji za dokazivanjem pred domaćom publikom. Amfora je na kraju slavila sa uvjerljivih 93:67.

U drugom susretu Medveščak je igrao protiv Vindije i od početka susreta imao zaostatak pa se činilo da će ekipa iz Varaždina turnir otvoriti pobjedom. Vindija je na ulasku u posljednju četvrtiu imala +10 (59:69), no u posljednjoj četvrtini su se potpuno raspali, dozvolili Medveščaku čak 31 ubačen poen i u završnici utakmice potpuno pokleli i prosuli dva boda.

2.KOLO:

Prvu utakmicu drugog kola odigrali su Amfora i Medveščak, dvije ekipe koje su u turnir ušle sa pobjedama. Nešto iskusnija ekipa Amfore ovoga puta nije mogla protiv mladih i rastrčanih igrača iz Zagreba, koji su imali vodstvo na poluvremenu (36:48) i lijepu priliku za drugom pobjedom. Makarani su se vratili u utakmicu nešto boljom trećom četvrtinom, no prednost ekipe iz Zagreba je bila takva da ju Primorac, Galić, Jović i društvo iz Makarske nisu uspjeli stići do kraja utakmice i kreirati preokret. Tako je Medveščak, pomalo neočekivano, izbio na vrh tablice sa dvije pobjede iz isto toliko utakmica.

Predstavnik Istoka, ekipa Đakova u svojoj je prvoj utakmici išla na domaćina Crikvenicu. Đakovčani su tražili pozitivan ulazak u turnir, dok se domaćin htio iskupiti za poraz u prvom kolu. Domaćin je, predvođen raspoloženim dvojcem Štemberger-Dragonjić već do poluvremena stekao prednost od 23 poena viška i već je tu bilo jasno da su igrači Zorana Dragojevića puno bliže pobjedi. Drugo je poluvrijeme pripalo Đakovu, no nije to bilo dovoljno da se ugrozi vodstvo domaće ekipe, koja je održavala visoko vodstvo i na kraju došla do prve pobjede na turniru.

3.KOLO:

Danas su na rasporedu utakmice 3.kola, u kojima se u 17:30 sastaju Medveščak-Đakovo, dok je od 20:00 na rasporedu utakmica Vindija-Amfora.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype