sportski sportski sportski sportski

KOD

Sesarov stroj protrčao kroz Baldekin

Gorica je upisala uvjerljivu pobjedu na Baldekinu, svega nekoliko dana nakon povratka iz balona ABA 2 lige.

HT Premijer liga, 23.kolo:

Šibenka-Gorica 73:95 (16:26, 12:15, 22:23, 23:31)

(Šarić 18, Miković 16, Širko 16 / Ljubičić 25, Baković 11, Majcunić 11)

Šibenčani su se sigurno nadali da bi mogli uhvatiti Goricu na “krivoj nozi”, nakon odigane tri utakmice u balonu ABA 2 lige, no dogodilo se potpuno suprotno. Gorica se prošetala kroz Baldekin i upisala uvjerljivu pobjedu.

Sesar je vrlo dobro pripremio svoje momke za momčad Šibenke i to na obje strane terena. Dobra obrana rezultirala je i dobrim napadom pa je Gorica prvu četvrtinu dobila sa deset razlike, uz 26 zabijenih koševa. Ipak, početni zanos i energija malo su pali u drugoj četvrtini pa su obje ekipe postigle ukupno 27 poena, uz prednost od 13 poena na poluvremenu za Goricu.

Domaćin je tek u trećoj četvrtini pružio jedan jači otpor, no ponovno su ostali kratkih rukava jer je Gorica dobila i treću četvrtinu pa njena prednost nije padala. Sesar nije dozvolio nikakvo opuštanje prije reda pa je Gorica nastavila sa paljbom i poenima i u posljednjoj četvrtini te ih nakrcala čak 31 i tako ostavila Šibenku bez ikakve nade.

Krešimir Ljubičić je dominirao pod koševima pa je upisao na kraju 25 poena, dok su Ivan Majcunić i Marko Baković dodali svaki po 11 poena.

Kod Šibenke, prvi strijelac je bio Domagoj Šarić sa 18 poena, a Milija Miković i Henrik Širko su dodali po 16.

Foto: GKK Šibenka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype