sportski sportski sportski sportski

KOD

ŠESTICA: Damir Milačić, trener Alkara, najavljuje 14.kolo

Nastavljamo sa rubrikom ŠESTICA u kojoj treneri i igrači prognoziraju kolo.

Ovoga puta sugovornik mi je bio trener Alkara, gospodin Damir Milačić, koji uspješno vodi svoju momčad ove sezone. Alkar je sigurno jedno od ugodnijih iznenađenja do sada odigrane sezone, s obzirom da su sa jednim, za ovaj rang košarke, skromnim budžetom, složili zanimljivu i mladu ekipu. Što je Damir najavio i prognozirao, pročitajte u nastavku…

Krenut ćemo sa utakmicom ADRIA OIL ŠKRLJEVO-SPLIT? Splićani su se jučer lako obračunali sa Zabokom u Kupu.

“Split će sigurno biti jednim dijelom umoran od te utakmice, a i igraju drugu utakmicu za redom na gostovanju, što će sigurno biti otegotna okolnost za njih. S obzirom na neke nove igrače kod Škrljeva i naznake nekakvog buđenja, očekujem jednu neizvjesnu utakmicu sa blagom prednošću ipak za Split.”

Gorica dočekuje probuđeni Šibenik na svom parketu. Može li momčad sa Baldekina do pobjede u gostima?

“Gorica igra izvanredno ove sezone i sigurno je da su oni u ovoj utakmici favoriti, igraju u dobrom ritmu i pred svojom publikom ovu utakmicu. Sa druge strane, čini mi se da se Šibenik polako uigrava i prilagođava na zahtjeve novog trenera. Bez obzira na omjer jednih i drugih, siguran sam da neće biti nikakvog podcjenjivanja od strane Gorice u ovoj utakmici.”

Sonik u Jazinama dočekuje već otpisanu Hermes Analiticu.

“Mislim da je Sonik tu favorit. Dobra su momčad, igraju sigurno bolje od gostiju, koji su realno neke utakmice i gubili u zadnjim minutama, no mislim da se kod njih vidi da nešto ne štima. Iako mogu biti neugodni ukoliko ih se ne shvati ozbiljno, mišljenja sam da Sonik ima veliku prednost u domaćem terenu i iskusnijoj momčadi.”

Cibona nakon puta u Beograd, u gradskom obračunu dočekuje Dubravu.

“Mislim da tu ne treba trošiti puno riječi. Sve je na strani Cibone, od kvalitete, forme, rostera, domaćeg terena…tako da sve osim pobjede Velićeve momčadi bi bilo ogromno iznenađenje.”

Zadar dolazi u Osijek nakon jučerašnje pobjede, a Vrijednosnice su već pokazale da znaju igrati sa jačima od sebe.

“Osječani su posebno opasni na svom terenu. Napadački potencijal koji oni imaju ima rijetko koja ekipa, ako ne računamo Cibonu i Zadar, tako da je sigurno da Zadar ne očekuje ni malo laka momčad. Sigurno je da će se domaćin i dodatno napaliti na Zadar, koji je u jednom napornom ritmu tih utakmica Premijer i ABA lige i sigurno je da će biti prisutna jedna doza umora. Ipak, dajem prednost Zadru zbog širine i većeg broja igrača u rotaciji.”

I za kraj smo ostavili vaše gostovanje Alkara u Zaboku

“Moram reći da po prvi puta ove sezone imamo nekih sitnih problema sa ozljedama. Kao što već znate, Pralija je out vjerojatno do kraja sezone, radi se o ozljedi prepona koju on vuće već dugo i sada je to postalo ozbiljno. Osim njega, Marić je dobio jedan lakši udarac u koljeno, dok su još neki igrači virozni, no i oni koji budu putovali u Zabok i izađu na teren, vjerujte, bacat će se na glavu, kao i do sada. Zabok je dosta dobio dolaskom Smajlagića, igraju jako dobro na svom terenu, no pitat će se nešto i nas. Očekujem jednu pravu mušku utakmicu, neizvjesnu, u kojoj bi blagu prednost dao Zaboku, pošto igraju na svom terenu, no mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobjede.”

Hvala Damiru i sretno u nastavku sezone…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype