ŠESTICA: Filip Kordić, igrač Hermes Analitice, najavljuje 21.kolo

Kako smo i najavili, zovemo iz svakog kluba jednog igrača ili trenera, a na redu je Filip Kordić iz Hermesa.

Nekad smo se Filip i ja borili jedan protiv drugog na košarkaškim terenima na Istoku, u košarkaškim klasicima između Belišća i Vinkovaca, a evo jučer smo razgovarali o utakmicama Premijer lige. Filip već nekoliko sezona nosi dres Hermes Analitice, koja se trenutno nalazi u teškoj situaciji što se tiče ostanka u ligi, s obzirom da je Dubrava prilično odmakla. Filip nam je dao svoju najavu i prognozu kola, koje kreće već danas, upravo utakmicom njegova kluba i Splita.

GORICA nakon velike pobjede protiv Cibone u gostima, dočekuje prvoplasirani ZADAR. Može li Sesarova družina do još jednog iznenađenja?

“Moram prije svega reći da se kod Gorice, osim Sesarovog potpisa, jako dobro vidi potpis njihovog kondicijskog trenera, a to je Matej Filipi. Pogotovo u zadnjim četvrtinama, kada neke ekipe pokazuju znakove umora, Gorica se diže. Mislim da je i generalno njhihov kompletan sustav jako dobro posložen i to pokazuje rezultate, evo već i sada protiv Cibone se to moglo vidjeti. Što se tiče ove utakmice sa Zadrom, mislim da Gorica ima šanse s obzirom da stanje Zadra, koji će možda biti više fokusiran na utakmicu ABA lige i tu vidim možda šansu za nekim iznenađenjem, jer znamo svi u kakvom su položaju u toj ligi. No, ukoliko uspiju potisnuti to iz psihe i budu na sto posto, mislim da Gorica nema šanse, ali u svakom slučaju očekujem zanimljivu utakmicu.”

Probuđeno ŠKRLJEVO dočekuje VRIJEDNOSNICE OSIJEK. Domaćin je malo došao do daha, dok Kujundžićeva momčad i dalje dobro gura, unatoč nekim ozljedama unutar ekipe.

“Škrljevo se malo izvuklo iz krize čini mi se te se malo taj pritisak smanjio. U ovoj utakmici mislim da će se i dosta toga pitati i goste, koji imaju jako dobru ekipu. Ne znam u kakvom su točno stanju Ćorić i Darling, ukoliko budu spremni za utakmicu, itekako će biti opasni. Igra Škrljeva bi mogla ovisiti i o Baturu, a ne samo o Slavici. Također, očekujem i dobre role Mandića i Vrkića, koji ipak igra nešto manje u zadnje vrijeme, no njih četvorica bi trebali biti nositelji i oni koji će i na ovoj utakmici donijeti prevagu. Zbog domaćeg terena, a i kao što sam rekao, ne znam u kakvom stanju su neki igrači Vrijednosnica, malu prednost dajem Škrljevu.”

SONIK PUNTAMIKA u Jazinama dočekuje DUBRAVU FURNIR, sa kojom ste igrali prošlo kolo.

“Dubrava je jedna slična ekipa kao i mi, iako je sada nakon te pobjede protiv nas, u puno boljoj situaciji. Ipak, mislim da sada idu u goste jednoj jako dobro posloženoj ekipi, koja ima dosta iskusnih igrača, a i igraju u svojoj dvorani, što je velika prednost. Namučili su tamo i Zadar i Cibonu tako da je tamo jako teško igrati i zato mislim da će oni ovu utakmicu odraditi na najbolji način za njih i doći do nove pobjede.”

ŠIBENKA je prošlo kolo iznenadila Split na Gripama, a u ovom kolu dočekuju mladu momčad ALKARA.

“Alkar je puno bolji na domaćem terenu, pred svojim navijačima, dok su na gostovanjima malo lošija ekipa, iako su odigrali nekoliko jako dobrih utakmica vani. Generalno, mislim da je Šibenka tu favorit. Uz mladost koju imaju i koja je puna energije, tu je i niz iskusnih igrača, kao što su Vladović, Bašić i Mileković i mislim da kada se to sve spoji, da ne bi trebali imati problema. Pobjedom bi kapitalizirali pobjedu iz Splita, uostalomm, igraju na domaćem terenu i pred svojim navijačima.”

ZABOK je u prvom dijelu sezone iznenadio CIBONU u gostima, a ovoga puta Cibona dolazi u Zabok. Može li Zabok nanijeti Ciboni drugi poraz za redom?

“Mislim da ne, mislim da Velić neće dozvoliti drugi poraz za redom i drugi poraz od iste ekipe u sezoni. Zabok se dosta digao dolaskom Svena Smajlagića, pogotovo u napadačkom dijelu njihove igre. Vrlo je bitno za njih kako će ući u utakmicu, sigurno je da kod njih neće biti previše opterećenja i pritiska, što se ne može reći za Cibonu. Mislim da će ih oni u ovoj utakmici puno ozbiljnije shvatiti i doći do pobjede.”

I za kraj, utakmica HERMES ANALITICA-SPLIT igra se već danas. Split stiže sa utakmice protiv Heliosa u ABA 2 ligi i sigurno je da će biti umoran. Možete li do iznenađenja?

“Gledaj, oni su favoriti i to se ne može sakriti. Činjenica je da dolaze iz Slovenije i da će sigurno biti na neki način umorni i da su se sigurno istrošili na toj utakmici , s obzirom na njenu važnost. Mi ćemo tu tražiti neku svoju šansu, unatoč tom problemu što igramo sa malo igrača u rotaciji, jer nas je trojica-četvorica koji igramo gotovo četrdeset minuta i u tom ritmu teško je igrati, pogotovo protiv ovakve ekipe. Imaju i širinu i kvalitetu, no bit će im ovo treća utakmica u manje od sedam dana i to nama može biti jedina šansa, kojoj se imamo pravo nadati. Dat ćemo sigurno sve od sebe pa što bude.”

Hvala Fićo!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype