ŠESTICA: Luka Skorić ne vjeruje niti jednom gostu u ovom kolu, same “jedinice” na listiću

Premijerligaši igraju novo kolo, koje kreće već danas, a u gostima nam je Luka Skorić iz Šibenke.

Šibenka je u proteklim tjednima dobila novog trenera, Josipa Pandžu. Svaki trener u novu momčad donosi neke nove stvari i novine, ali kada je u pitanju Šibenik, principi za mlade igrače i dalje ostaju isti. Gotovo svake sezone sa Baldekina iznikne neko novo mlado lice, a među njima sigurno treba izdvojiti 20-godišnjeg Luku Skorića (za osam dana će navršiti 21.godinu), koji igra drugu sezonu na Baldekinu i prema prikazanom, bez većih problema se snašao te je pokazao perspektivu za budućnost. Mladi hrvatski reprezentativac je drugi igrač Šibenke prema valorizaciji, sa 11.6 poena po utakmici, a u prošlom kolu je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu njegove momčadi u gostima kod Škrljeva. Zvali smo Luku stoga da nam da svoje viđenje onoga što je pred nama, ali i njegovom momčadi u nastavku prvenstva, odnosno 18.kolu koje se igra ovog vikenda…

Zagrebački obračun igraju CEDEVITA JUNIOR i CIBONA. Vitamini su u dobrom ritmu, dok je Cibona i dalje u standardnim problemima, Split ih je razbio za vikend…

“Cedevita nakon tri pobjede dočekuje oslabljenu Cibonu i sigurno želi nastaviti pobjednički niz. Mislim da su pogodili sa novim Amerikancem te da će na mladost i široku rotaciju izmoriti Cibonu i doći do pobjede.”

Još jedan derbi igra se na Gripama, gdje SPLIT dočekuje ZADAR. Žuti su u naletu, dok u Zadru muku muče sa ozljedama. Kome daješ prednost?

“Utakmica Split – Zadar je svakako derbi kola. Dva abaligaša koja su u zadnje vrijeme u odličnom ritmu, te kada su zdravi, poprilično podjednaki. Mislim da će u ovom susretu presuditi domaći teren i ozljede kod Zadrovih glavnih igrača, Božića i Ramljaka. Zbog ovih faktora mislim da je ipak Split u ovoj utakmici favorit.”

ZABOK je također jedna od ekipa koja je u dobrom ritmu, iako igraju toplo hladno ako ćemo gledati konačne ishode. U goste im stiže ŠKRLJEVO, kojem nasušno trebaju pobjede…

“Rekao bih da je Zabok u ovome trenutku malo bolja ekipa. Nižu dobre rezultate, imaju dobru igru i pod vodstvom su dobrog trenera. S druge strane ekipa Škrljeva ima par dobrih pojedinaca, ali se još uvijek traže ekipno. Ako Zabok pokaže želju za pobjedom i odigraju agresivno, mislim da će ostvariti novu pobjedu.”

DUBROVNIK je na svom parketu posebno opasan, iskusile su to mnoge ekipe ove sezone, a sada im stiže u goste DUBRAVA koja je nakon pobjedničkog niza, upisala dva vezana poraza, a još su ih i u ovom tjednu čekale obaveze u AAC-u.

“Dubrovnik je jedna kvalitetna ekipa, igraju na domaćem terenu i uvijek idu na pobjedu. U goste im dolazi Dubrava, koja igra dobro te se sigurno neće predati. Dubrava isto tako igra i AAC pa su sigurno i iscrpljeniji od Dubrovnika koji igra samo domaće prvenstvo. Zanimljiva utakmica, no ipak dajem prednost Dubrovniku, ponajviše zbog domaćinstva.”

Za kraj smo ostavili susret tvoje ekipe. ŠIBENKA dočekuje DINAMO, četvrtoplasiranu ekipu, a vi ste nakon nekoliko sušnih kola konačno okusili slast pobjede. Vjeruješ li da možete i protiv Dinama nastaviti taj niz?

“Nama na Baldekin dolazi Dinamo, koja je jedna uigrana i iskusna ekipa. Mi smo za razliku od njih mladi i imamo ogromnu želju za dokazivanjem i pobjedom, a pogotovo kad igramo pred našim navijačima. Ako ćemo se držati dogovora sa treninga, mislim da ćemo još jednom pokazati da možemo igrati sa bilo kime, i na Baldekinu ostvariti novu pobjedu. Stoga, ovdje stavljam jedinicu.”

Lukinih 5:

CEDEVITA JUNIOR-CIBONA 1

SPLIT-ZADAR 1

ZABOK-ŠKRLJEVO 1

DUBROVNIK-DUBRAVA 1

ŠIBENKA-DINAMO ZAGREB 1

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype