ŠESTICA: Mate Kalajžić prognozira 4.kolo i najavljuje derbi Split-Zadar

U goste rubrici Šestica stigao je Mate Kalajžić iz Splita.

Premijer liga je dogurala do 4.kola, koje starta u petak sa dvije utakmice, dok se ostatak njih igra za vikend, točnije u subotu i nedjelju. U ovom kolu imamo novi derbi, igra se na Gripama, gdje Split dočekuje Zadar pa mislim da nije bilo bolje prilike da u goste pozovem Splitovog Matu Kalajžića, koji je u prošlom koli odgirao odlično protiv Furnira, kojem je ubacio 24 poena. Mate je dao prognozu kola i najavio derbi protiv Zadra.

Mate, petak osim vaše utakmice koju ćemo ostaviti za kraj, nudi utakmicu CIBONA-DINAMO. Cibona je u nizu od dvije velike pobjede, protiv Mornara u ABA ligi te Cedevite u domaćem prvenstvu, dok će se Dinamo sigurno htjeti dokazati protiv takvog protivnika.

“Mislim da je Cibona kvalitetnija ekipa od Dinama. Mala prednost Dinamu mogu biti eventualno navijači, koji će sigurno doći u određenom broju na utakmicu. Ukoliko Cibona bude olako shvatila utakmicu, mislim da bi mogla imati problema, pogotovo što u redovima Dinama ima neokliko iskusnih i bivših igrača Cibone. No, generalno, tipujem jedinicu na Cibonu.”

ŠKRLJEVO igra vrlo dobro, no ne može se domoći bodova, iako treba priznati da su igrali protiv jakih protivnika, Zadra i Splita, a sada ih čeka i CEDEVITA. Mogu li konačno do prve pobjede ili će Vitamini to odraditi shodno položaju na tablici?

“Škrljevo je jako zanimljiva i mlada ekipa i sviđa mi se sa kakvim samopouzdanjem i povjerenjem od strane trenera Rajkoviać igraju ti momci. Nažalost, to se ne viđa često u našim ligama. Ipak, na njihovu nesreću, opet imaju teškog protivnika pred sobom i mislim da je Cedevita ipak kvalitetnija te da će slaviti u ovoj utakmici.”

BOSCO također traži prvu pobjedu u sezoni, a sada dočekuje GORICU, koja je u prošlom kolu teško stradala u svojoj dvorani od Šibenke.

“Gorica je evidentno u nekim manjim problemima u zadnje vrijeme, no mislim da im itekako treba pobjeda za vraćanje u bilo kakav ritam, tako da tipujem ovdje na njih i dvojku.”

FURNIR-ALKAR, utakmica ekipa sa istim brojem bodova, ali i omjerom 2/1.

“Teško će ovo biti gostovanje za Alkar, kojem je to drugo za redom. Furnir je dobra ekipa, mislim da to mogu odgovorno reći jer smo igrali protiv njih, pružili su dobar otpor na većem dijelu utakmice i mislim da će ovdje biti jedinica, tj. njihova pobjeda.”

ŠIBENKA je u prošlom kolu deklasirala Goricu u gostima, u međuvremenu uhvatila prvu pobjedu u AAC-u i sada dočekuje ZABOK, koji je i dalje bez pobjede. Mogu li gosti do iznenađenja i prve pobjede ili dva boda ostaju na Baldekinu?

“Osobno mi se sviđa kako igra Šibenka i kako je to Milačić posložio. Zabok i dalje bez pobjede, a moje je mišljenje da će tako ostati i nakon ovog kola te da će to biti nova pobjeda Šibenke.

Dakle, za kraj smo ostavili derbi kola, SPLIT-ZADAR. Stopostotni ste nakon tri kola, Zadar ima pobjedu manje, ali ludi ritam zakvačio je obje ekipe pa vremena za nekakvu regeneraciju i nema. Što očekuješ od derbija?

“Ovom utakmicom mislim da će biti najzadovoljnij navijači. Zadar je u dobroj formi, dolaze kod nas sa pobjedom u ABA ligi nad Megom i sigurno je da su puni samopouzdanja. Mi ćemo se morati fokusirati na to da zaustavimo Luku Božića, koji je u izvrsnoj formi. Za Zadar je dobro što osim njega i ostatak ekipe dobro prati njegovu formu i generalno su dobro posloženi. Mi smo se u međuvremenu pojačali, došao je Sullivan, svježi smo i spremni za utakmicu pred svojim navijačima, koji će se, nadam se, odazvati u velikom broju i biti nam šesti igrač.”

Hvala Mate i sretno u nastavku sezone!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype