sportski sportski sportski sportski

KOD

ŠESTICA: Mateo Vidović odigrao tri “dvojke”, uz vrući doček u Dubrovniku za Cibonu

Prognozu 8.kola dao nam je Mateo Vidović iz Dubrave.

U goste nam je stigao Mateo Vidović iz Dubrave, koji je odradio svoj listić 8.kola. Njegova Dubrava sigurno nije na nivou na kojem se očekivalo da će biti, no vremena ima da se forma i situacija na tablici poprave. Je li igranje na dva kolosijeka za sada uzelo maha pa rezultati u domaćem prvenstvu nisu u skladu sa očekivanjima, ne znam, ali Dubrava sigurno ima svoje adute da u nastavku prvenstva popravi opći dojam.

U ovom kolu imamo nekoliko potencijalno zanimljivih i neizvjesnih utakmica, a Mateo je posebno izdvojio vrući teren u Dubrovniku, gdje za vikend gostuje Cibona i prema njemu, sigurno je čeka pakao dolje.

Kolo otvaramo još jednim mini derbijem, ZADAR dočekuje CEDEVITU JUNIOR. Zadrani ne popuštaju ni milimetra u domaćem prvenstvu, imaju svih sedam pobjeda, a i u ovom susretu su favoriti…

“Zadar jedina neporažena momčad, sa druge strane Cedevita mlada i potentna momčad, ali mislim da je kvaliteta na strani Zadara, naravno i uz domaći teren tako da očekujem ovdje jedinicu.”

ŠIBENKA na Baldekinu dočekuje ZABOK, koji je u nizu od dvije pobjede i pokazuje naznake da je izašao iz krize. Šibenčani su i dalje u toplo-hladno formi te su i dalje na samo dvije pobjede u sedam kola…

“Obje momčadi su na istom omjeru, ja bih čak rekao da je Šibenka na slabijem omjeru nego što to njihova kvaliteta i igra pokazuju. Imali su po meni dosta teži raspored nego Zabok, tako da uz prednost domaćeg terena i svoje navijače mogu do pobjede.”

BOSCO je uzeo puni plijen u Sinju, gdje je pokazao da je dobra igra protiv Zadra dala ploda. Sada dočekuju ŠKRLJEVO, koje je u lošoj formi, imaju pet vezanih poraza i sigurno je da domaćin može i u ovom susretu tražiti put ka novoj pobjedi…

“Također obje ekipe na istom omjeru. Bosco je u prošlom kolu došao do prve pobjede, nad Alkarom i vjerujem da će nošeni tom pobjedom i samopouzdanjem igrati dobro. Mislim ipak da je kvaliteta na strani Škrljeva i da će oni baš iz tog razloga, ali i iskustva, odnijeti ovdje pobjedu.”

DUBROVNIK jako dobro plovi za sada premijerligaškim vodama, no sada im u goste dolazi CIBONA, koja je pokazala da im za sada igranje sa praktički samo pet seniora, ne predstavlja velik problem.

Cibona i dalje sa samo petoricom seniora stiže na možda i najvrući teren trenutno u Premijer ligi. Svi su se tamo, i koji nisu izgubili, namučili da dođu do pobjede, tako da će sigurno biti teška utakmica za Cibonu. Ipak, igranje na višem nivou ABA lige i više iskustva igranja Premijer lige, po meni ide na ruku Ciboni i dajem im prednst, ali će sigurno biti napeta i zanimljiva utakmica. Dvica na Cibonu!”

SPLIT je domaćin ALKARU, koji je nakon vikenda ostao bez trenera i sigurno je da će se teško vaditi na Gripama…

“Alkar je promijenio trenera, u nekom su turbulentnom razdoblju, dok je Split dolaskom Shortera dobio na kvaliteti i bez velikog duženja, ovdje ide lagana pobjeda Splita.”

Za kraj, gradski obračun, DINAMO-DUBRAVA.

“Idemo u goste momčadi koja ima samo jedan poraz, koja je prepuna iskusnih igrača, ove godine su jako dobri i naravno, odlično vođeni sa klupe izbornikom Sesarom. Mi smo u nekom lošem ritmu, ajmo tako reći, ali sa Dinamom smo u prijateljskoj utakmici prije sezone igrali egal i mislim da bi i sada moglo biti tako. Natjecateljski nikada ne mogu igrati protiv sebe, tako da igram ovdje dvicu na nas.”

MATEOVIH 6:

ZADAR-CEDEVITA JUNIOR 1

ŠIBENKA-ZABOK 1

BOSCO-ŠKRLJEVO 2

DUBROVNIK-CIBONA 2

SPLIT-ALKAR 1

DINAMO-DUBRAVA 2

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype