ŠESTICA: Otvaranje sezone i 1.kolo prognozira Krešimir Radovčić iz Cibone

Startamo i sa tradicionalnom rubrikom u kojoj igrači Premijer lige prognoziraju kolo.

Prvi gost nove sezone rubrike ŠESTICA, u kojoj igrači Premijer lige najavljuju i prognoziraju ishode kola, je igrač Cibone, Krešimir Radovčić. Jedan od rijetkih igrača iz prošle sezone koji je ostao među Vukovima je “stao pred mikforon” Sportskog koda i prognozirao početak sezone. U prvom kolu čeka nas 5 susreta, dok je utakmica između Cedevite Junior i Šibenke odgođena zbog obaveza Cedevite u kvalifikacijama za FIBA Europa cupu. Krešo je spremno iznio sve svoje prognoze i očekivanja od početka prvenstva, odnosno 1.kola Premijer lige.

Sezonu otvarate derbijem na Gripama, utakmicom SPLIT-CIBONA. Cibona po nekakvoj tradiciji u posljednjih nekoliko sezona ne nosi sa Gripa, ali i općenito iz utakmica sa Splitom, lijepe uspomene.

“U pravu si. Derbi kao derbi, očekujem jednu napetu utakmicu, kakve i jesu inače između ova dva kluba, neovisno o tome gdje se one igraju. Mislim da je kod obje ekipe još jako puno nepoznanica, puno je novih igrača u obje ekipe i trenerima nije lako to sve uklopiti. Također, početak je sezone, prva službena utakmica za njih i za nas i ne treba očekivati nekakav spektakl od utakmice, ali bit ću iskren, očekujem pobjedu svoje ekipe i da na najbolji način otvorimo sezonu.”

U Draženovom domu igraju DINAMO-ALKAR. Predstavljanje novog premijerligaša koji je doveo nekoliko iskusnih imena, dok sa druge strane na klupi Alkara debitira Luka Bujas. Mijenjali su i jedni i drugi dosta u odnosu na prošlu sezonu…

“Dinamo je napravio jako dobar posao po meni u prijelaznom roku. Nadogradili su prošlosezonsku ekipu sa nekoliko iskusnih imena, prije svega mislim da Ivana Novačića i Ivana Vučića, ostali su im Markota i Garafolić, a još je tu nekoliko kvalitetnih igrača iz prošle sezone. Alkar mi je malo i nepoznanica pa bi ipak u ovoj utakmici dao prednost Dinamu, zbog svega navedenog, ali i domaćeg terena.”

Treća utakmica otvaranja sezone je GORICA-ZABOK. Prošle sezone Gorica je protiv Zaboka bila na omjeru 3/1…

“Gorica je također doživjela dosta promjena, otišlo je nekoliko stožernih igrača poput Kapuste, Bakovića, Kalajžića…Zamjene su stigle za njih, ostali su i neki važni kotačići iz prošle sezone i mislim da će oni ponovno biti nezgodna ekipa za igranje. Mislim da su trenutno bolji od Zaboka, igraju kod kuće i ovdje tipujem njihovu pobjedu.”

Posljednja utakmica u subotu je ŠKRLJEVO-FURNIR. Igrali ste protiv Furnira na njihovom turniru pa znaš otprilike njihovu snagu, Škrljevo je ostalo bez udarnih karika iz prošle sezone pa se postavlja pitanje možemo li ovdje očekivati izjednačenu utakmicu?

“Da, igrali smo protiv Furnira pa sam upoznat koliko toliko sa njihovom snagom i ekipom. Dobra su ekipa, mlada i rastrčana, no znamo svi da nije lako igrati na terenu u Škrljevu. Obje ekipe su doživjele dosta promjena, nekoliko iskusnih igrača je napustilo obje ekipe pa je teško dati pravu prognozu, no kad već moram, dajem ju Škrljevu, isključivo zbog domaćeg terena.”

U ponedjeljak će niz utakmica zatvoriti ZADAR i BOSCO. Zadar velik favorit u ovom susretu…

“Zadar je apsolutni favorit u ovoj utakmici i sve osim njihove uvjerljive pobjede bi bilo ogromno iznenađenje. Jedinica kao kuća!”

Hvala Kreši na prognozama i odvojenom vremenu.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype