ŠESTICA: Pavao Paić prognozira 2.kolo i prvu utakmicu svoje Šibenke u novoj sezoni

U goste rubrici Šestica stiže Pavao Paić iz Šibenke.

Košarkaši Šibenke ovog vikenda otvaraju novu sezonu Premijer lige i to utakmicom 2.kola, s obzirom da je njihov susret 1.kola protiv Cedevite Junior odgođen, zbog obaveza mladih Vitamina u kvalifikacijama za FIBA Eurocup, u kojem nažalost nisu našli put ka skupinama tog natjecanja. U goste za ovo kolo stigao je Pavao Paić, krilni centar Šibenke, koji bi i ove sezone trebao predvoditi “Narančaste” u novoj sezoni. Inače, Šibenka će osim Premijer lige i ove sezone paralelno igrati Alpe Adria Cup.

Pavao je dao svoju prognozu 2.kola i ono što očekuje od šest utakmica koje se igraju.

Derbi kola igra se sutra u Zagrebu, CIBONA-ZADAR. Cibona je porazom od Splita otvorila sezonu, Zadar sa druge strane nije imao previše problema sa Boscom, a ekipe su ušle u sezonu u potpuno različitim raspoloženjima. Cibona sa 0/2, Zadar sa 2/0, uključujući i utakmice ABA lige.

“Očekujem jednu kvalitetnu utakmicu, punu energije. Zadar je sezonu otvorio sa pobjedama, Cibona porazima. Svakako treba uzeti u obzir da je Zadar igrao utakmice doma i imao nešto lakši raspored od Cibone, koja se pomalo uigrava i izgleda sve bolje i bolje, dok Zadar izgleda već sada uigrano i dosta fizički spremno. Mislim da će detalji odlučiti ovu utakmicu, ali zbog domaćeg terena laganu prednost dajem Ciboni.”

Druga utakmica drugog kola je BOSCO-CEDEVITA JUNIOR. Zagrebački obračun, za Bosco prilika za eventualni popravni ispit, a Cedevita igra prvu utakmicu nove sezone…

“Cedevita je ove sezone složila jednu respektabilnu ekipu, sa spojem mladosti i iskustva, sa puno igrača koji su igrali i rang više od hrvatske lige. Bosco je povratnik u HT premijer ligu i složili su također jednu mladu ekipu, sa par iskusnijih igrača i izgledali su dosta dobro većim dijelom utakmice u Zadru. Bez obzira na domaći teren, ipak prednost u ovoj utakmici dajem svakako Cedeviti.”

Sinjani su se odlično držali protiv Dinama u prvom kolu, no na kraju nisu izbjegli poraz, dok je Gorica bila sigurna kući protiv Zaboka. Sada ih očekuje međusobni dvoboj ALKAR-GORICA.

“Alkar je u utakmici sa Dinamom veći dio susreta vodio i izgledao dobro, ali nemaju puno igrača u rotaciji i mislim da je to na kraju presudilo. Gorica je kao i svake sezone kvaliteno pokrivena na niskim pozicijima i mislim da je to njihova najveća snaga. U utakmici sa Zabokom su pokazali da će se ponovno boriti za gornji dio tablice. Alkar je domaćin ovdje, ali prednost u ovoj utakmici dajem Gorici.”

FURNIR-ZABOK je četvrta utakmica koja traži tvoju prognozu. Furnir iznenađujuće slavio kod Škrljeva u prvom kolu, dok je Zabok doživio poraz u Gorici…

“Mislim da nas ovdje očekuje jedna neizvjesna utakmica. Furnir je bolje krenuo u sezonu i ima također dosta mladu ekipu, a Zabok je kroz drugu utakmicu Alpe adria cupa pokazao da ima određenu kvalitetu. Uz domaći teren mislim da bi Furnir trebao pobijediti u ovoj utakmici i krenuti u sezonu sa dvije pobjede.”

Na Mavrincima se igra utakmica ŠKRLJEVO-SPLIT. Damir Rajković i njegovi momci će sigurno pokušati iznenaditi Split te pokušati popraviti loš dojam iz utakmice sa Furnirom, dok će Split osokoljen pobjedom nad Cibonom doći sa željom da što prije riješi pitanje pobjednika…

“Splitu nikad nije bilo lako igrati u Mavrincima, ali bez obzira na to mislim da imaju dovoljnu kvalitetu i nadmoć da pobjede u ovoj utakmici. Mislim da će Škrljevo svoje bodove ipak morati potražiti protiv nekih sebi ravnih protivnika i tu očekujem pobjedu Žutih.”

Kako smo i rekli u najavi, ti i tvoja ekipa ovog vikenda startate u Premijer ligi, prvo ste kolo morali odgoditi. ŠIBENKA-DINAMO je susret koji se igra na Baldekinu. Zagrepčani su u premijernom nastupu savladali Alkar, imaju nekoliko provjerenih i iskusnih imena u momčadi i sigurno je da će biti opasnost svima. Ipak, igrate kod kuće, vjerujem da ste spremni za prvu utakmicu i sa nestrpljenjem očekujete početak.

“Očekujem jednu čvrstu utakmicu, u kojoj ćemo i mi i Dinamo tražiti svoje šanse za pobjedu. Dinamo je dobro pokriven na svim pozicijama i mislim da su izgradili ove sezone jednu stabilnu i iskusnu ekipu, koja će moći parirati svim ekipama u ligi. Što se tiče nas, mislim da smo odradili odličan pripremni period i da puni samopouzdanja dočekujemo ovaj dvoboj. Vjerujem u našu pobjedu u ovoj utakmici.”

Pavao, hvala na prognozama i odvojenom vremenu.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype