ŠESTICA sa Antoniom Jordanom

Danas smo ugostili prvotimca Zadra i našeg reprezentativca, Antonia Jordana, snajpera sa Višnjika.

Novi, drugi ove sezone, gost ŠESTICE je Antonio Jordano, snajper iz Zadra. Antonia sam uhvatio nakon večernjeg treninga u Podgorici, gdje Zadar večeras igra utakmicu 2.kola ABA lige, protiv Studentskog Centra. Jordano se prošle sezone u Zadru okitio dvostrukom krunom, a iza sebe je imao jednu lijepu sezonu u kojoj je postao reprezentativac pa će sigurno sezonu 2020./2021. pamtiti po dobrome. Izrazito pristupačan, kulturan i pošten momak, se javio kako smo se i dogovorili te dao prognozu i najavu kola koje je pred nama.

Kolo otvaramo već danas, mini derbijem CIBONA-GORICA. Cibona je nakon sjajnog ulaska u sezonu, doživjela poraz u Splitu, gdje nisu izgledali ni približno kao u prijašnjim utakmicama, dok je Gorica sa druge strane upisala tri pobjede, dvije u Premijerki i jednu u Alpe Adria Cupu…

“Dvije stvarno dobre ekipe, koje su obje ušle jako dobro u sezonu. Gorica sa dvije pobjede, Cibona sa jednom i ovim zadnjim porazom od Splita, no to ne umanjuje njihov odličan učinak u pripremama te isto tako treba imati na umu da su pobjedili i Mornar u Baru, ekipu koja je bila u vrhu ABA lige prošle sezone. Mislim da nas čeka napeta i dobra utakmica, no prednost dajem Ciboni. Mislim da su kvalitetniji, imaju više širine, a i igraju na domaćem terenu, tako da njih vidim ovdje kao pobjednike.”

Baldekin će biti domaćin dvijema ekipama koje su do sada bez pobjeda, ŠIBENKA i ZABOK.

“Da, ekipe su to koje nemaju pobjede u ovoj sezoni, ekipe koje nisu baš najbolje ušle u sezonu. Prednost ću dati Šibenki, koja igra na domaćem terenu, ali mislim da imaju i bolji kadar od Zaboka, koji za sada ne izgleda baš uvjerljivo. Mislim da se oni još traže i da će im trebati vremena da se ugiraju, tako da tipujem na domaćina.”

ALKAR će u Sinju dočekati SONIK, u nadi da će doći do prve pobjede u sezoni. Zadrani su se nakon šoka u Osijeku očito oporavili, s obzirom na sigurnu pobjedu protiv Šibenke te ostavili dojam da su malo konsolidirali redove…

“Dajem prednost Soniku, iako znamo svi kako je igrati u Sinju. Možda i najteži teren za gostovanje u cijelog ligi, ali mislim da je Sonik nakon lošeg starta i onog poraza u Osijeku, malo prodisao, dobili su Šibenku, imaju stvarno dobru ekipu. Pavle je tu, Vučić, dva Marića, Tomas, jedna vrlo dobra ekipica, uz dobrog trenera sa klupe, Stipu Kuliša. U svakom slučaju mislim da će to biti jedna nezgodna utakmica, znamo koliko Alkar kod kuće može biti neugodan, ali ipak vjerujem u pobjedu Sonika.”

U Osijeku će se susresti dva najugodnija iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone, VRIJEDNOSNICE i ŠKRLJEVO. Obje ekipe imaju maksimalan učinak i sigurno je da nas očekuje zanimljiva utakmica…

“Osijek me ugodno iznenadio stvarno, njih prve pratim s obzirom da mi je to bivši klub i jako mi je drago zbog njih. Marko Mandić ih je vrhunski posložio, iako pripremne utakmice i nisu baš najbolje izgledale, no bitno je da su sada kada su bodovi u pitanju, na super nivou za sada. Ipak, s druge strane je sada Škrljevo, koje je također ušlo u sezonu vrhunski, pobjeda protiv nas pa u Alpe Adria Cupu, tako da su pokazali vrhunsku formu. Iskreno, rekao sam to već ranije, ja njih vidim u borbi za četvrtu poziciju, eventualno sa Goricom, odmah iza nas, Cibone i Splita. Osijek je Osijek, igraju kući, u odličnoj su formi, ali ipak bi blagu prednost dao Škrljevu i tu očekujem jednu neizvjesnu utakmicu, čak bih se usudio reći da će to biti sve na jednu loptu.”

FURNIR je sezonu otvorio sa dva poraza, a sada im u goste dolazi SPLIT, što i nije najbolja prilika za vađenje…

“Furnir je još bez pobjede, iako su dobro posloženi i imaju nekoliko iskusnih igrača, no ponovio bih ono što sam rekao i za našu utakmicu. Pitat će se Split ovdje sve. Imaju širi roster, više kvalitete i ako budu na sto posto, koncetrirani i maksimalno u utakmici, onda Furnir nema šanse i tu tipujem na Split u svakom slučaju.”

Za kraj smo ostavili utakmicu ZADAR-CEDEVITA JUNIOR. Pretrpljeli ste poraz u Škrljevu, dok je Cedevita, uz Osijek i Škrljevo, ugodno iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone. Mlada momčad, koja puno trči, igra u visokom ritmu gotovo cijelu utakmicu, imaju glavu i rep te mogu biti opasnost svim protivnicima…

“Gledao sam ih, imam dosta prijatelja tamo i vidi se da su dobra ekipa, mladi su, dobar su kolektiv, no mi smo prošlo kolo kiksali u Škrljevu i opekli se, tako da mislim da bez obzira na njihove dvije pobjede i odličan dojam, sve ipak ovisi o nama. Znamo sve o njima i ako ćemo biti maksimalno unutra, od samog starta postaviti neki naš ritam i našu igru, što uopće ne bi trebalo doći u pitanje kada se priča o želji i volji, mislim da ne bi trebalo biti previše problema. Respektiramo ih maksimalno, no mislim da se i mi polako dižemo, pokazali smo protiv Partizana u većem dijelu utakmice jednu dobru igru i bez obzira na taj poraz u Škrljevu, vjerujem u našu pobjedu i vraćanje na pobjednički kolosijek.”

Antonijevih 6:

Cibona-Gorica 1

Šibenka-Zabok 1

Alkar-Sonik 2

Vrijednosnice-Škrljevo 2

Furnir-Split 2

Zadar-Cedevita Junior 1

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype