sportski sportski sportski sportski

KOD

ŠESTICA sa Ivanom Vučićem

Za najavu kola zamolili smo Alkarovog junaka, Ivana Vučića.

Pred premijerligašima je jubilarno 20.kolo, koje se igra od danas pa sve do četvrtka. Malo smo brljali u posljednje vrijeme sa vremenom pa jedno vrijeme nije bilo ŠESTICE, no vraćamo se u stilu, kao što se vraćaju i kompletna kola kada je Premijer liga u pitanju. U ovom kolu nema izrazitih derbija, no da će biti zanimljivih utakmica, u to smo sigurni, kao i naš sugovornik, koji je ovako najavio kolo…

Ivane, kolo danas otvaraju ŠIBENKA i VROS. Mogu li gosti konačno do bodova ili će i Baldekin za njih biti neosvojivo polje?

“Ovo je po meni puno bitnija utakmica za Vrijednosnice nego za Šibenku, iako to ne znači da domaćin neće ići sto posto u nju. Osječani su ušli u jedan negativan niz, a na ruku im ne idu niti ozljede nekih stožernih igrača, što im prestavlja veliki hendikep. Sa druge strane, Šibenka igra u posljednje vrijeme jako dobro, Širko i Miković su u jako dobroj formi, kao i Freeman i mislim da su oni ovdje veliki favoriti.”

ZADAR u ludom ritmu utakmica dočekuje FURNIR, koji je ostao bez trenera nakon poraza u prošlom kolu. Oba će kluba sa klupa voditi pomoćni treneri, Zadar Ivan Perinčić, a Furnir Darko Krunić, koji će privremeno sjesti na klupu.

“Furnir je jako puno izgubio odlaskom Brzoje i to se sve više osjeti u njihovoj igri i rezultatu, a sad je otišao i trener Krstić i to je sigurno veliki hendikep za njih. Zadar je ipak za njih prejak, igraju doma, odigrali su sada dobro i u Novom Mestu u sklopu ABA lige i mislim da su veliki favoriti u ovoj utakmici te ovdje ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja.”

GORICA se vratila obavezama u Premijer ligi i to na dobar način, a sada im u goste dolazi najugodnije iznenađenje sezone, SONIK PUNTAMIKA. Mogu li gosti pomrsiti račune Sesaru i njegovim momcima?

“Gorica se profilirala u ekipu koja može u utrku za naslov prvaka, dobro guraju unatoč svim problemima oko izolacija i zaraženih igrača. Sa druge strane, Sonik je, kako si i rekao, ugodno iznenađenje sezone, dobro su posloženi, Hrvoje Vlašić to sve dobro hendla i drži čvrsto taj spoj mladih i iskusnih. Usudit ću se reći da je ovo derbi kola i ništa osim napete i uzbudljive utakmice ne očekujem u ovom dvoboju.”

ZABOK se razgoropadio u posljednjem kolu kod Furnira, pogotovo dolaskom Workua koji je podigao razinu njihove igre. Sad im u goste dolazi možda i trenutno najkompletnija ekipa, SPLIT. Može li domaćin do eventualnog iznenađenja?

“Zabok se digao dolaskom Workua. Kada su oni u pitanju, također možemo reći da imaju određeni spoj mladosti i iskustva i sigurno je da treba uzeti u obzir njihove opasnosti sa domaćeg terena. Split će se morati pomučiti da dođe pobjede, kako bi potvrdio svoje dobre nastupe u ABA ligi i kako ne bi ugrozio položaj na tablici, no ipak im dajem prednost u ovoj utakmici.”

CIBONA igra protiv HERMESA zadnju utakmicu ovog kola. Iznenađenja ne bi trebalo biti…

“Slažem se, iako je očito da se Hermes podigao u posljednje vrijeme i odigrao neke jako dobre utakmice. No, Cibona je tu veliki favorit i mislim da neće imati previše problema kako bi došla do pobjede.”

Za kraj imamo par ALKAR-ŠKRLJEVO.

“Dolazi nam jedna dobro posložena ekipa u goste. Igramo doma, u Sinju i taj je teren uvijek svima bio problematičan i nezgodan za igranje. Očekujem jednu dobru i napetu utakmicu, a blagu prednost bio ipak dao gostima.”

Hvala Ivanu i sretno u nastavku sezone!

Foto: HKS / Marin Sušić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype