ŠESTICA sa Lovrom Runjićem koji vjeruje u pobjedu svog Splita na Višnjiku

Pred početak doigravanja u Šestici gostuje Lovre Runjić.

Splitov reprezentativac, Lovre Runjić, prvi je gost u ovom dijelu sezone, kada kreću Lige za prvaka i ostanak. Regularni dio sezone je završio, klubovi kreću u bitke za prvaka i ostanak, a pred nama je 1.kolo. Lovre je u ovoj sezoni zaslužio reprezentativni poziv za utakmicu koja se igrala upravo na njegovim Gripama, protiv Austrije, a sve to na temelju vrlo dobre sezone koju igra. Bio je to dovoljan razlog da ga zamolim da prognozira početak doigravanja. Već na startu Lige za prvaka imamo derbi na Višnjiku, gdje upravo Split gostuje, a ništa manje zanimljivo neće biti niti u Ligi za ostanak, gdje kreće grčevita borba za izbjegavanje posljednje dvije pozicije.

CEDEVITA otvara ovaj dio sezone domaćom utakmicom protiv FURNIRA, koji je ostao bez najboljeg igrača, Hollingswortha, što bitno umanjuje njihove šanse za eventualnim iznenađenjima…

“U tom dvoboju prednost dajem Cedeviti junior. S obzirom kako igraju cijelu sezonu, mislim da je u redu od mene da ih ovdje vidim kao apsolutne favorite.”

CIBONA će ugostiti ŠIBENKU, u jednoj čudnoj atmosferi stanja u klubu, štrajka, bojkota treninga…

“Šibenik je mlada ekipa, koja igra brzu košarku, nezgodna su ekipa i nisu nikako za podcijeniti, ali prednost dajem Ciboni s obzirom da igraju na domaćem terenu. Ako se vratimo koju utakmicu unazad, vidimo da ni vrh ABA lige ne može lako u Draženovom domu.”

ALKAR je momčad kojoj nasušno trebaju pobjede, a u sličnoj situaciji je i njihov prvi protivnik, BOSCO. U Sinju nikom nije lako…

“Teška utakmica, ali s obzirom da Alkar igra na domaćem terenu, gdje znamo da će biti puna dvorana u kojoj nikome nije lako igrat, Alkar vidim kao favorit.”

Još jednu od grčevitih borbi vodit će i ZABOK za ostanak u ligi, a u goste im stiže GORICA, koja se malo digla u formi u posljednjih nekoliko utakmica, no slično kao i u Sinju, nije lako ni uzeti bodove iz Zaboka.

“Zabok isto na domaćem terenu vidim kao favorita, ali teško je nešto više prognozirati s obzirom da Gorica ima dobru ekipu ove sezone, digli su se u formi, ali nisu uspjeli napravit još bolji rezultat za sada te nisu nikako za podcijeniti u idućim utakmicama.”

DINAMO je osigurao ostanak u ligi, vrlo vjerojatno, no u definitivnom je padu kada je forma u pitanju. Sada im u goste dolazi motivirano ŠKRLJEVO, koje je Ciboni pružilo vrlo dobar otpor i sigurno je da će tražiti bodove spasa u Zagrebu…

“U ovom dvoboju ću biti malo subjektivan, stat ću na stranu Škrljeva iz razloga što je moj donedavni suigrač Viktor Šarić otišao dovršiti sezonu. U svakom slučaju biti će težak dvoboj i zanimljiv ishod utakmice.”

Za kraj derbi Lige za prvaka i derbi kola, ZADAR-SPLIT na Višnjiku. Obje ekipe reklo bi se u naletu svojevrsnom i dobroj formi, što može jamčiti odličnu utakmicu…

“Vjerujem u svoju ekipu, pokazali smo kako možemo igrat i da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Na drugu stranu, Zadar je također u dobrom ritmu i igra odlično u ovoj sezoni. U svakom slučaju mislim da će biti odlična utakmica i definitivno vrijedna gledanja.”

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype