ŠESTICA sa Rokom Prkačinom

U prvoj epizodi ŠESTICE, prvo kolo prognozira Roko Prkačin.

Pred nama je početak sezone u Premijer ligi, koja bi i ove sezone mogla ponuditi dosta dobre košarke. Cibona je složila respektabilnu momčadi, Gorica se ozbiljno pojačala, Zadar i Split su također doveli pojačanja, no još se malo traže u formi, dok je ostatak momčadi svoje rostere slagao shodno budžetima, koji su znatno manji svima u odnosu na prošle sezone.

Mi ćemo i ove sezone nastaviti sa našom rubrikom koja je krenula prošle godine, a to je ŠESTICA, u kojoj će naš glavni urednik svako kolo ugostiti nekog od igrača Premijer lige, a cilj je da svako kolo imamo igrača iz neke druge ekipe. Oni će onda za naš portal dati svoju prognozu kola, točnije svih šest parova koji su u vikendu pred nama.

Za prvo kolo ove sezone odlučili smo se za prognozu pitati mladu zvijezdu Cibone, Roka Prkačina, koji je spremno uskočio u ulogu prognozera.

Sezona se otvara utakmicom GORICA-SPLIT. Gorica dovela nekoliko ozbiljnih pojačanja i imaju velike ambicije, uz sve to, igrat će i ABA 2 ligu, dok je Split ubilježio više odlazaka nego dolazaka. Što misliš o ovoj utakmici i kome bi dao prednost?

“Sigurno je da će ovo biti derbi kola, obje ekipe imaju vrlo dobre igrače u svojim redovima i sigurno je da nitko ne želi kiksati već na otvaranju sezone. Prvo je kolo, tek su pripreme završile i teško je nešto veliko prognozirat, no ipak, dat ću blagu prednost Splitu u ovoj utakmici. Gorica nikako nije za podcijeniti, Sesar radi dobar posao tamo, no dajem blagu prednost Žutima.”

U Sinju nas čeka utakmica ALKAR-FURNIR. Momčadi su to možda podjednake snage, Alkar sa dva Amerikanca, dok je Furnir jučer predstavio i tvoje dojučerašnje sugirače.

“Mislim da će ovo biti neizvjesna utakmica. I jedni i drugi mogu do pobjede. Furnir je možda sa Brankovićem i Jerkovićem dobio malo na širini, ali ipak sam skloniji ovdje dati prednost Alkaru, isključivo zbog domaćeg terena. Mislim da će u ovakvim utakmicama, gdje je omjer snaga gotovo pa podjednak, biti presudan domaći teren, bez obzira bilo gledatelja u dvorani ili ne.”

U Osijeku VRIJEDNOSNICE čekaju HERMES ANALITICU. Prilično izmjenjene momčadi mogle bi ponuditi dobru utakmicu…

“Vrijednosnice su dosta mijenjale sastav, ima tu puno mladih igrača, koji sigurno imaju što za pokazati, dok je Hermes doveo nekoliko iskusnih imena u svoje redove. Mislim da kao i u slučaju ove utakmice prije, da bi mogao presuditi domaći teren i dat ću prednost Brokerima.”

ŠKRLJEVO u svojoj dvorani dočekuje SONIK PUNTAMIKU, koja je doživjela mnogo promjena u momčadi, od igrača pa do trenera. Domaćin je također doveo nekoliko novih igrača, ostali su bez Nika Slavice. Kako ti se ovdje čini omjer snaga?

“Obje su ekipe puno mijenjale, a sigurno je da će Slavica jako nedostajati domaćinu. Za razliku od njih, Sonik je doveo neka iskusna, provjerena imena, poput Vladovića, Šarlije, vratili su Jukića…tako da su mi oni nekako bliži pobjedi u ovoj utakmici. Tipujem na Sonik ovdje.”

Dalmatinski derbi igra se na Višnjiku, gdje ZADAR dočekuje ŠIBENKU. Zadar također ovo ljeto posegnuo za novim trenerom, a u svojim redovima imaju čak tri Amerikanca. Za razliku od njih, Šibenka će opet dati priliku svojoj mladosti, a uz nekoliko iskusnih igrača, mogli bi opet biti neugodan protivnik.

“Mislim da će Zadar ovdje potvrditi ulogu favorita. Kvalitetnija su ekipa i mislim da ovdje ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja, mislim da si Zadar neće dozvoliti nikakvo podcjenjivanje, niti kiks na početku sezone. Čista jedinica.”

I za kraj smo ostavili utakmicu CIBONA-ZABOK, u kojoj i sam sudjeluješ.

“Gle, bili smo u izolaciji dva tjedna i puno toga se izgubilo, to je neminovno. No, mislim da ukoliko se bude igralo, da smo favoriti i da moramo od početka krenuti jako i pokazati maksimalnu ozbiljnost. Od prve minute krenuti jako, nametnuti svoj ritam i uzeti dva boda.”

Roko hvala ti na sudjelovanju i sretno u novoj sezoni.

“Hvala i tebi na pozivu, pozdrav svim vašim čitateljima.”

Rokova prognoza:

Gorica-Split 2

Alkar-Furnir 1

VROS-Hermes Analitica 1

Škrljevo-Sonik Puntamika 2

Zadar-Šibenka 1

Cibona-Zabok 1

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype