sportski sportski sportski sportski

KOD

ŠESTICA sa Svenom Smajlagićem

Krećemo i u novu sezonu sa rubrikom u kojoj svako kolo po jedan igrač iz jedne premijerligaške ekipe najavljuje kolo pred nama.

Za prvog gosta u novoj sezoni odlučili smo se za igrača Cedevite Junior i jednog od junaka pobjede nad Splitom, Svena Smajlagića. Svenu je ovo druga sezona u Cedeviti, u kojoj je u prošloj sezoni u prvoligaškom društvu, bio jedan od ključnih igrača u pohodu na Premijer ligu.

GORICA je u prvom kolu sigurno prošla Baldekin i bez previše problema došla do uvodne pobjede u sezoni. Sa druge strane, ALKAR je doživio poraz od Cibone na svom terenu, a sada ga čeka novi teški protivnik, gdje će realno teško do iznenađenja.

“Prednost dajem Gorici, ipak imaju više iskusnih igrača, a i duže su na okupu te imaju određenu kvalitetu. Mislim da će Alkar tamo teško do bodova i nekog iznenađenja, pogotovo u ovoj situaciji kada im se odmah ozlijedio Stipe Krstanović, a i Gorica je popunjena pod koševima. Znamo i da Sesar voli puno rotirati, tako da mislim da će i energetski biti dosta svježi za ovu utakmicu.”

SONIK je doživio iznenađujuće visok poraz u Osijeku, koji sigurno nikoga tamo nije ostavio ravnodušnim i sigurno je da će htjeti popraviti loš dojam. ŠIBENKA također u utakmicu ulazi sa porazom iz prvog kola i to na domaćem terenu…

“Teško mi je tu prognozirati, pogotovo što me Sonik iznenadio na prvoj utakmici, nisam očekivao tako visoku pobjedu Osijeka. Znam većinu igrača iz Sonika, kvalitetni su, no očigledno je da još nisu dostigli potrebnu kemiju među igračima, koja je potrebna da bi bolje igrali. Šibenka također ima dosta novih igrača u ekipi i ne bi me začudilo da oni prirede još jedno iznenađenje, ali ipak ću dati blagu prednost Soniku, prije svega zbog domaćeg terena.”

ŠKRLJEVO je sezonu otvorilo pobjedom kod Furnira, na krilima Amerikanca Adwaya, dok je ZADAR sigurno prošao prvu prepreku zvanu Zabok, bez previše “znojenja”…

“Prednost dajem Zadru, ali bez obzira na to, vjerujem da to može biti neizvjesna utakmica, ako se domaćinu poslože taj dan neke kockice. Doveli su dobra pojačanja u prijelaznom roku, ostala je jezgra ekipe iz prošle sezone, dodali dva Amerikanca, koji su se odmah pokazali kao iskusni i dobri igrači. Kada je Zadar u pitanju, tu su ostali gotovo svi igrači iz prošle sezone, mislim da imaju više širine i kvalitete i da ne bi trebali imati previše problema doći do pobjede u gostima.”

ZABOK dočekuje na svom terenu VRIJEDNOSNICE, a ekipe ovaj susret očekuju u potpuno različitom raspoloženju. Domaćin se još nije uigrano i doživio je poraz, dok su Brokeri vjerojatno iznenadili i sami sebe protiv Sonika.

“Očekujem ovdje neizvjesnu utakmicu. Osijek me iznenadio visokom pobjedom u prvom kolu, doveli su još dva pojačanja i prilično je teško reći što od njih očekivati, nepredvidivi su i zato mislim da će biti interesantna utakmica. Zabok se nije još uigrao do kraja, oni mogu sigurno još bolje igrati, a i imaju igrački kadar koji je sposoban igrati puno bolje od ovoga te ću dati njima blagu prednost, s obzirom da više poznajem te igrače.”

Vječiti derbi igra se na Gripama, ranjeni SPLIT dočekuje jednu novu CIBONU, koja sigurno želi konačno skinuti skalp Splitu i naplatiti dugovanja iz prošlih nekliko sezona, gdje su Žuti redovio teren napuštali uzdignutih glava.

“Da, dobro si rekao, vječiti derbi. Bez obzira na poraz Splita od nas, mislim da imaju kvalitetu i širinu rostera, ali dajem prednost Ciboni, jer su u pripremnom periodu pokazali puno toga. Dobili su sve utakmice u pripremema, fizički su moćni, mladi su, na okupu su dugo, pojačali su se kvalitetno sa nekim igračima i mislim da su trenutno najbolja ekipa u Hrvatskoj. Ipak, derbi je derbi i teren će ipak na kraju reći svoje, ali ne bi me iznenadilo da Cibona tamo upiše uvjerljivu pobjedu.”

Za kraj, CEDEVITA JUNIOR će sigurno tražiti i drugu pobjedu u sezoni, na drugoj strani stajat će FURNIR.

“Mi smo favoriti definitivno, no ne smijemo u susret ući sa podcjenjivanjem ili nekim neozbiljnim pristupom jer to u ovoj ligi jednostavno nije dozvoljeno i bilo bi neozbiljno bilo koga olako shvatiti. Iskreno, dosta mi je sadašnjih igrača od tamo nepoznato, a ako nekog moram izdvojiti onda je to Igor Marić, sa kojim sam se susretao često. Ima bogato iskustvo, čak i iz inozemstva i morat ćemo na njega posebno obratiti pozornost. Unatoč tome, mislim da možemo do pobjede i iskreno, sve osim toga za mene bi bilo razočaravajuće.”

Svenovih 6:

Gorica-Alkar 1

Sonik-Šibenka 1

Škrljevo-Zadar 2

Zabok-Vrijednosnice 1

Split-Cibona 2

Cedevita Junior-Furnir 1

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype