sportski sportski sportski sportski

KOD

ŠESTICA: Šime Kraljević, trener Sonik Puntamike, najavljuje 15.kolo

Kolo danas otvaraju Sonik Puntamika i Vrijednosnice, a naš sugovornik je trener Sonik Puntamike, gospodin Šime Kraljević.

Šime krenut ćemo sa utakmicom Hermes Analitica-Gorica. Igrali ste sa Hermesom prošlo kolo…

“Mislim da ovdje nema previše dileme tko je favorit i tko bi trebao ovu utakmicu dobiti. Gorica ima deset igrača u rotaciji, izgledaju puno, puno bolje nego Hermes, koji ima samo pet igrača u rotaciji, čim uđe šesti igrač oni su u problemu. Ukoliko uđu u ritam Gorice, mogla bi i biti velika razlika za Sesarovu momčad.”

Šibenka je protiv Gorice izgledala dobro samo prvo poluvrijeme, kasnije je potonula, a sada joj u goste dolazi Zabok, sa probuđenim Smajlagićem.

“Ja bih ovdje dao prednost Zaboku, iako mislim da su pogriješili što su pustili Mandića, mislim da im je on donosio jednu agresivnost u obrani, no dolaskom Smajlagića dobili su puno više mogućnosti i riješenja u napadu. Mislim da se Šibenik i dalje još uvijek traži, vidjelo se protiv Gorice u drugom poluvremenu da to još nije to što Dželalija očekuje od njih, iako su dosta dobili dolaskom Vraneša. Mislim da ukoliko Zabok želi do pobjede, morat će igrati strpljivo, ne ući u mlin Šibenika, koji ima jako dobru tranziciju i ukoliko to izbjegne, Zabok može do pobjede.”

Alkar-Škrljevo je slijedeći susret. Obje ekipe su uvjerljivo poražene prošlo kolo…

“Gosti su jučer doveli dobrog Amerikanca, sa dosta iskustva po Europi i ukoliko se uspije uklopiti, mogu biti opasni, kažem ako se uklopi. Alkar je očiti primjer kako je netko pogodio sa Amerikacem, koji radi razliku na terenu, dok se gosti još uvijek nekako traže i mislim da je njihov problem mali broj kvalitetnih igrača u rotaciji. Zbog domaćeg terena, na kojem je izuzetno teško igrati, to znamo svi, prednost dajem Alkaru.”

Derbi kola igra se u Split, gdje gostuje Cibona

“Mislim da Split to može dobiti. Maj Kovačević se oporavio, vidjeli smo kako je reagirao u Zaboku, a ukoliko i Marčinković bude spreman, mislim da mogu dobiti Cibonu, koja danas ima tešku utakmicu protiv Zadra pa je upitno u kakvom će stanju doći na Gripe. Siguran sam da će to biti jedna zanimljiva i neizvjesna utakmica, u kojoj dajem prednost Splitu, pošto će se Cibona sigurno dobrano potrošiti večeras protiv Zadra.”

Zadar gostuje kod Dubrave i to bi trebala biti još jedna laka pobjeda za Jusupove momke…

“Ne vjerujem ovdje u nikakvo iznenađenje, razlika u kvaliteti i svemu ostalom je prevelika da bi došlo do nekog drugog rezultata osim pobjede Zadra. Ukoliko budu svi igrali i ukoliko budu maksimalno ozbiljno shvatili utakmicu, očekujem pobjedu sa visokom razlikom.”

I za kraj, vaša utakmica, Sonik-Vrijednosnice

“Da, mi eto otvaramo kolo danas domaćom utakmicom protiv jedne vrlo kvalitetne momčadi. Očekujem da će gostima igrati Andrija Ćorić, koji je odmarao protiv Zadra i to za nas nije dobra vijest. Da nema njega, usudio bih se reći da možemo do pobjede, no ovako će to biti jako teško. Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca u napadu, Jordano, Ćorić, Šarenac…no, imamo i mi svojih kvaliteta, igramo kod kuće, na svom terenu, tako da ćemo dati sve od sebe i uz maksimalan angažman možemo do pobjede, no blagu prednost dajem ipak gostima.”

Hvala Šime i sretno večeras!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype