ŠESTICA: Sven Smajlagić, igrač Zaboka, najavljuje 16.kolo

Igrač Zaboka, Sven Smajlagić za naš portal najavljuje 16.kolo Premijer lige.

Peti sugovornik u novoj rubrici je Sven Smajlagić, koji je na polusezoni pristupio Zaboku, za kojeg je već nastupao uspješno u prošlosti. Već u prvoj povratničkoj utakmici je pokazao da nije zaboravio igrati, unatoč stanci od nekoliko mjeseci bez košarke, u kojoj je trenirao i čekao neku novu priliku. Ona se spletom okolnosti otvorila ponovno u Hrvatskoj, gdje Sven već uživa jedan status iskusnog i provjerenog igrača, a mi smo provjerili, između ostalog, u jednom ugodnom razgovoru kako gleda na slijedeće kolo koje kreće već danas i koje su njegove prognoze svih šest utakmica.

Vrijednosnice Osijek nakon teškog poraza od Cibone u Kupu, dočekuju Dubravu, kojoj gori pod petama.

“Mislim da su domaćini ovdje favoriti. Stvorena je neka vrsta kemije među tim igračima, Kujundžić, Buljević, Jordano i Ćorić se dobro nadopunjuju, odigrali su već dosta dobrih utakmica i mislim da imaju puno više iskustva od Dubrave. Krstićeva momčad možda i ne izgleda tako loše, a i odigrala je nekoliko dobrih utakmica, no kao da im nedostaje iskustva u ključnim trenucima kada trebaju prelomiti utakmicu na svoju stranu. Zato bih dao prednost Vrijednosnicama u ovom susretu.”

Imamo novi derbi kola, Zadar na Višnjiku dočekuje probuđeni i opasni Split, koji je prošlo kolo skinuo Cibonu na Gripama. Što očekuješ?

“Očekujem prije svega jednu zanimljivu i neizvjesu utakmicu. Split je u jednom pozitivnom naletu i vrlo dobroj formi. Ono što je za njih bitno da se polako vraća u formu Maj Kovačević, šuter kojeg su dugo čekali, a tu je sada i Vranković na poziciji centra, koji je sve iznenadio dosadašnjim učinkom. Imaju dubinu u ekipi, šteta samo što je neizvjesna situacija sa Marčinkovićem i njegovom ozljedom, no mislim da i bez njega mogu zaprijetiti Zadru. Imaju nekoliko igrača koji su sposobni raditi razliku na terenu i to će biti Zadru najveći problem, uz njegove izostanke. Ukoliko Zadar bude igrao kompletan, mislim da imaju veće šanse za pobjedu, a i domaći teren bi mogao biti prednost.”

Cibona dočekuje u svojoj dvorani mladu ekipu Alkara

“Mislim da tu ne treba trošiti puno riječi. Cibona je ovdje apsolutni favorit, očekujem jednu laganu utakmicu za njih, koju bi mogli iskoristiti da neke načete igrače odmore, a priliku dobiju oni koji malo manje igraju. Sa druge strane, Alkar se ne smije podcjeniti, Milačić ima jednu mladu ekipu, željnu dokazivanja, koja je već nekoliko puta ove sezone pokazala zube, ali opet, mislim da za neko iznenađenje pod Tornjem, nema velike šanse.”

Nakon ispadanja iz Kupa od Pule, Škrljevo na popravnom ispitu dočekuje Šibenku, od koje ste vi izgubili prošlo kolo.

“Prilično mi je ovo težak par za prognozu. Ukoliko Batur ne bude u stanju igrati za domaćina, mislim da šanse Šibenki prilično rastu. Novi Amerikanac Morris još nije pokazao sve svoje kvalitete, pitanje je koliko se uklopio, ali još je rano pa je za očekivati da će se i on dizati. Mislim da će zdravstveni karton domaćina uvelike odlučivati o tome hoće li moći konkurirati Šibenki. Šibenki koja igra toplo-hladno u zadnje vrijeme, iako je to ekipa koja je nakrcana iskustvom, s obzirom da su tu Vladović, Mileković i Vuko, od mlađih Nakić i Vraneš i to sve na papiru izgleda dobro, no kao da im nedostaje kontinuitet dobrih igara kroz cijelu utakmicu. Nas su dobili u drugom poluvremenu, dok su prvo odigrali lošije i baš iz tog razloga mislim da ako povežu dobro oba poluvremena, mogu do dva boda. Blagu prednost dajem Šibenki.”

Gorica dočekuje ekipu Sonik Puntamike u pozitivnom tonu…

“Gorica je tu favorit po meni. Josip Sesar je to sve odlično posložio, imaju širinu, konstantu dobrih igara, zna se tko što radi i ono najbitnije, Sesar točno zna što dobiva od svakog igrača, tamo nepoznanica nema. To je cijena dvogodišnjeg dobrog rada i oni sada ubiru plodove toga. Zadrani u svojim redovima također imaju nekoliko iskusnijih igrača, no imaju kraću rotaciju od Gorice i mislim da će teško kreirati iznenađenje u ovoj utakmici. Bodovi ostaju u Gorici.”

I za kraj, vaša utakmica, Zabok-Hermes. Iako su posljednji na tablici, Analitičari su u nekim utakmicama bili blizu pobjeda.

Tako je da, izgubili su od Vrijednosnica u produžetku, a pored toga imali su još nekoliko utakmica koje su izgubili u zadnjim trenucima. Jedan od problema te ekipe je taj što se stožerni igrači, Svoboda, Kordić i Rajić po meni, previše troše, nemaju adekvatne zamjene za njih i umor ih često stiže u ključnim trenucima. I onda čim oni nisu u igri, njihova koncentracija i prednost padaju, što rezultira gubitkom bodova. Što se tiče nas, mislim da se moramo iskupiti za poraz od Šibenika, ući maksimalno u utakmicu, bez podcjenjivanja, igramo na domaćem terenu i moramo pokazati ozbiljnost kako bi došli do pobjede.”

Sa najavom utakmice njegovog kluba završili smo ovaj razgovor, Svenu poželili puno sreće u nastavku sezone te mu se još jednom zahvaljujemo na odvojenom vremenu za razgovor.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype