ŠESTICA: Trener Šibenke, Edi Dželalija, najavljuje 18.kolo

U gostima nam je bio trener Šibenke, Edi Dželalija, koji je iznio svoje viđenje svih šest utakmica.

Sedmi gost naše rubrike ovoga puta mi je bio gospodin Edi Dželalija, koji mi se javio odmah nakon odrađenog treninga sa svojom ekipom, zahvaljujem još jednom na suradnji. Potencijalno neizvjesno i zanimljivo kolo pred nama najavio je Dželalija, koji se i dalje bori sa ozlijeđenim igračima, a pred njegovom ekipom je gostovanje u Zadru. Raspored ga nije mazio pa tako nakon prošlog kola i poraza od Cibone, njegova ekipa ide na megdan prvoplasiranom Zadru. Svjesni snage Zadra, a i svoje, narančasti u Zadar ne idu sa bijelom zastavom, a kako je Dželalija najavio svoju i ostalih pet utakmica, pročitajte u nastavku.

Krećemo sa utakmicom DUBRAVA FURNIR-ALKAR. Dubrava nikako da proradi, dok je Alkar možda i jedno od najugodnijih iznenađenja…

“Slažem se sa ovom konstatacijom. Alkar je odlično posložena ekipa, koja je posebno opasna na domaćem terenu, no u nekoliko utakmica, protiv Hermesa i Sonika, su pokazali da imaju i igru u gostima. Kada govorimo o ovoj utakmici, moram reći da njih čeka jedan duži put prije svega, koji i ne mora ništa značiti, no to zna nekada ostaviti traga na igračima. Očekujem jednu neizvjesnu utakmicu i možda konačno buđenje Dubrave, s obzirom da Krstić tamo radi dobar posao, no nikako da prorade i mislim da je pitanje vremena kada će se to sve posložiti kako on to želi, samo da ne bude kasno. U ovoj će utakmici možda presuditi domaći teren, kažem možda, ali kad me već pitate, ja bih ipak dao prednost, blagu Alkaru, zbog njihovih dosadašnjih rezultata.”

SPLIT se jučer dobrano poskliznuo u Čačku, a sada ide kod opasnih VRIJEDNOSNICA. Utakmica se igra u jednom čudnom terminu, od 13 sati…

“Sigurno je da bi od puta i same utakmice mogli osjetiti umor igrači Splita, čiji je roster puno jači u nastavku sezone. Mislim tu na dolazak Vrankovića i Washingtona, kao i na oporavak Kovačevića, koji im puno znači u vanjskom šutu i tu su sigurno u prednosti u odnosu na Vrijednosnice. Ipak, sa druge strane, Domagoj Kujundžić radi vrlo dobar posao u Osijeku, njihovi rezultati su vrlo dobri, vjerujem zadovoljavajući za njih i sigurno je da će bez obzira na određenu snagu Splita, imati štošta za reći. Prilično su dobro organizirani, imaju nekoliko dobrih individualaca i očekujem jednu zanimljivu utakmicu, prednost dajem Splitu.”

Mali susjedski derbi igrat će se u ZABOKU, gdje stiže odlična GORICA, koja ne pušta to treće mjesto.

“Rezultati Gorice sigurno nisu slučajnost, to je jedna konstanta koja traje drugu godinu za redom, uz neke male kozmetičke promjene i sve je ovo očekivani rasplet što se njih tiče. Tomas u Zaboku radi vrlo dobar posao, mislim da je pitanje vremena kada će i taj njegov stroj proraditi, tamo ima nekoliko dobrih individualaca i mislim da mogu pružiti Gorici dobar otpor u toj utakmici, koja je po meni favorit u toj utakmici, ali očekujem neizvjesnu utakmicu.”

Borba za izbjegavanje dodatnih kvalifikacija je već krenula, trenutno je i ŠKRLJEVO u toj borbi, a ovo kolo u goste im dolazi SONIK, koji se približio zoni doigravanja.

“Mislim da je kod Škrljeva slična situacija kao i kod Dubrave. Pitanje je vremena kada će proigrati, jer tamo sigurno ima kvalitete, no ozljede su ih poharale, onih bitnih igrača i to se sigurno odražava na rezultate. Ovo bi mogla biti ključna utakmica za njih što se tiče Premijer lige, ukoliko dobiju vraćaju se u život, a ukoliko dožive poraz on bi mogao biti prilično poguban za njih. Sa druge strane će imati jednu jako dobru, iskusnu i uigranu ekipu, koja izgleda kao jedna dobra klapa u kojoj je prisutna doza dobre kemije, koju pokazuju na terenu, a i na tablici. Ipak, s obzirom da sam rekao da bi ovo mogla biti ključna utakmica za Škrljevo i zbog domaćeg terena, dajem prednost domaćinu ovoga puta.”

U Draženovom domu CIBONA će biti domaćin HERMESU, koji je u prošlom kolu konačno naplatio sve one nesretna poraze u posljednjim trenucima utakmica.

“Mislim da ovdje nemamo puno što za pričati. Cibona je apsolutni favorit i mislim da neće biti nikakvog podcjenjivanja sa njihove strane, kao niti protiv nas. Ići će sigurno maksimalno, govorim o onima koji budu igrali, jer mislim da će Velić iskoristiti priliku da odmori neke igrače, one stožerne, jer ruku na srce i druga petorka može odraditi ovu utakmicu.”

I za kraj nam je ostalo vaše gostovanje kod ZADRA. Kako će izgledati ŠIBENKA u ovoj utakmici?

“Prije svega moram reći da mi i dalje muku mučimo sa ozljedama Vladovića i Gulina. Igrat ćemo praktički bez playmakera, tako da ćemo morati kombinirati sa taktikom, no bez obzira na to, nema predaje, kao niti protiv Cibone. Zadar je favorit, to uopće nije sporno, no mi ćemo i sa onim što budemo imali na raspolaganju tražiti egal što je duže moguće pa što bude. Ono što mene veseli je dobar rad svih na treninzima, dobro se radi, dobro to sve skupa izgleda, no eto uvijek se nešto nađe na tom putu, konkretno sada te ozljede koje nas remete malo u radu i samim utakmicama, no nedamo se. Idemo u Zadar odigrati hrabru utakmicu pa što bude.”

Edi, hvala još jednom na javljanju i razgovoru, želim vam puno sreće u nastavku sezone.

Foto: Milan Balaban / GKK Šibenka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype