sportski sportski sportski sportski

KOD

Sesvete uzele puni plijen u Omišu

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Sesvećani su došli do prve pobjede tamo gdje su se vjerojatno najmanje nadali.

PRVA LIGA, 4.kolo:

Omiš Čagalj Tours-Sesvete 65:77 (6:16, 18:22, 19:17, 22:22)

(Mimica 20 / Babić 26, Šola 12)

Košarkaši Sesveta su se mučili od početka prvenstva kako bi došli do prve pobjede, a sada su došli do nje na terenu gdje primjerice prošle sezone nije apsolutn nitko došao, u Omišu. Na krilima raspoloženog Philipa Babića, imali su vodstvo kroz cijelo prvo poluvrijeme.

Koliko su bili dominantni, govori podatak iz 17.minute kada je njihovo vodstvo bilo 12:32. Domaćin je u prvih deset minuta zabio samo 6 koševa i bilo je jasno da ovo neće biti pretjerano efikasna večer kada su oni u pitanju. Sesvete su imale na poluvremenu +14. Ivan Mimica je bio jedini domaći igrač koji je mogao nešto zabiti u napadu, dok su se ostali igrači itekako mučili u napadu. Sa druge strane, iznimno motivirani gosti su uredno zabijali iz svojih akcija. Domaćin je uz loš postotak šuta (37 %), imao i čak 29 izgubljenih lopti i takvom igrom nije ni zaslužio ništa osim poraza.

Mimica je sa 20 poena bio njihov najbolji strijelac, dok je goste predvodio spomenuti Babić sa 26 poena, 7 skokova, 5 asista i čak 11 osvojenih lopti.

Foto: Facebook Ribola Kaštela

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype