sportski sportski sportski sportski

KOD

Šibenčani očitali lekciju neraspoloženom Splitu

Splićani su na Baldekinu dobili lekciju upozorenja…

Šibenka je jučer nakrcala koš Splita sa nevjerojatnih 111 poena. Split je od početka sezone u samo dvije utakmice primio više od 90 poena. Cedevita mu je ubacila u Ljubljani 94, a Mornar na Gripama 95, dok su sve ostale utakmice išle debelo ispod 90 poena…

Iako, mora se priznati da je Šibenka imala šutersku večer, no sve to proizlazi i iz obrane kakvu vam igra protivnik, a Split to jučer nije igrao. Čak, gledajući ostalu statistiku ona i ne izgleda toliko loše. Obje su ekipe imale svaka po 10 izgubljenih lopti, što i nije tako loše, no igrači Ivice Skelina su slobodna bacanja šutirali 13/20, dok je Šibenka promašila samo jedno, 19/20. Žuti su čak imali i čak 15 napadačkih skokova, no nije im to previše pomoglo, jer je obrana bila katastrofalna.

Narančasti su pogodili jučer čak 14 trica, a sjajni su bili i za dva poena (25/34) gdje su bili na 73 posto. I to sa šest igrača!

Fantastičnu utakmicu odigrao je James Freeman, koji je Splitu ubacio 24 poena (10/15 šut), imao 9 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte za valorizaciju od čak 37. Osim njega odlične role odigrali su Henrik Širko, 26 poena (8/13 šut), 3 skoka i 6 asistencija, te Domagoj Šarić, koji je na terenu proveo svih 40 minuta, koje je iskoristio za 16 poena (6/10 šut), dodao je i 6 skokova i 9 asistencija.

Blaž Mesiček je kod Splita bio jedini raspoloženi, sa 24 poena i 5 skokova. Reprezentativci Pavle Marčinković (7 poena) i Antonio Vranković (11 poena) nisu bili previše raspoloženi, dok je nominalno najbolji igrač Splita, Marko Luković šutirao loših 5/15 pa Žuti mogu tražiti razloge poraza i u činjenici da su najbolji igrači ovoga puta podbacili. Na obje strane terena, no možda i dočekamo neke promjene kada je u pitanju Split ovih dana…

Foto: GKK Šibenka / Milan Balaban

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype