sportski sportski sportski sportski

KOD

Šibenka nastavlja utabanim stazama, Juraj Pleadin potpisao četverogodišnji ugovor

Šibenka je potpisala svog talentiranog igrača na četiri godine.

Juraj Pleadin i Šibenka su se vezali na slijedeće četiri godine i tako nastavili, kako je rekao direktor Filip Vukičević, “utabanim stazama”.

Juraj je ove sezone odigrao 26 utakmica u Premijer ligi, u kojima je skupio 395 minuta te bio na 4,7 poena u prosjeku, 0,6 asistencija te 2 skoka po utakmici. Brojke su ovo koje ne bi trebale biti nikakvo opterećenje, a veseli minutaža za ovog 18-godišnjaka, pred kojim je budućnost.

“Zahvaljujem se klubu i upravi kluba na pruženoj prilici u zadnje četiri godine, a pogotovo na zadnje dvije, kada sam priključen seniorskoj ekipi. Nadam se da ću njihovo povjerenje opravdati jos jačim radom, trudom i šta je najbitnije, pobjedama. Zahvaljujem se, također, svojim trenerima i suigračima, jer bez njihove pomoći ne bi došao do ovoga. Sretan sam što mogu igrati za klub kao što je Šibenka”.-rekao je Juraj na pressici.

“Nastavljamo utabanim stazama. Jure je jedan od igrača na kojima ćemo graditi budućnost kluba. On je prvi igrač kojeg sam prije četiri godine potpisao kada sam došao u klub, skupa smo rasli i očekujem da bude jedan od nositelja nove Šibenke, gradit ćemo ekipu oko njega. Zahvala prije svega njegovim roditeljima, jer oni su najvažniji faktor u svemu, mi smo samo servis da postane što bolji košarkaš, dok su oni našoj familiji dali karakternog mladića i prekrasnu osobu. S njim u ove četiri godine nije bilo nikakvih problema, zalaganje na treninzima bilo je besprijekorno i samo neka tako nastavi.

Zbog pandemije smo morali malo stali na loptu, nije bilo ekstra ulaganja, bilo je bitno preživjeti sezonu, da se mladi igrači nametnu. Završili smo osmi, što nije nešto spektakularno, ali smo ulaskom u play off ispunili osnovni cilj. Što se tiče budućnosti, Gulin, Živković, Klarin, Antić, Pleadin to je kostur igrača koji će nositi ovaj klub, uz par pojačanja sa strane”.-pojasnio je sportski direktor Filip Vukičević.

Ispred agencije koja zastupa Juraja, obratio se Matej Mamić: “Drago mi je da je Jure u Šibenci nastavio prirodan put. Šibenka mu je dala prve seniorske minute, razvila ga je kao igrača, ali i kao čovjeka što je isto jako bitno. Jure je radan momak i zna da ovaj klub ima svoju povijest, vjerojatno jednu od najboljih u Hrvatskoj i nadam se da će nastaviti plejadu igrača iz Šibenke koji su napravili vrhunske karijere”.

Foto i tekst: Šibenka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype