sportski sportski sportski sportski

KOD

Šibenka vratila Kristijana Andabaku na Baldekin

Šibenčani su odradili još jedan povratak bivšeg igrača u svoje redove.

Nakon Henrika Širka, koji se nakon dugo godina vratio u matični klub, još je jedan igrač to učinio. Na Baldekin se vraća Kristijan Andabaka, koji je posljednjih nekoliko sezona nosio dres prvoligaša Pule 1981. Andabaka je u prošloj sezoni Prve lige za momčad Pule odigrao 19 utakmica uz prosjek od 13 koševa, 5,6 skokova i 4 asistencije.

Kiki, kako ga zovu suigrači, bio je član juniorske generacije Šibenke, zajedno s Nakićem, Paićem, Badžimom, Šarićem, Radovčićem i ostalima, koja je osvojila broncu na juniorskom prvenstvu Hrvatske pod vodstvom trenera Petra Maleša.

“Zadnjih dana finiširali smo pregovore s našim bivšim igračem Kristijanom Kikijem Andabakom. Svi koji prate košarku znaju za njega, ponikao je na Baldekinu, jedno vrijeme bio izvan Šibenika. Nakon jednog perioda gdje je trenirao s nama, uvjerili smo se u njegove kvalitete i na obostrano zadovoljstvo završili smo pregovore. Sad definitivno možemo reći da je opet naš igrač. Andabaka je polivalentan igrač koji prije svega može obrambeno odgovoriti na naše zahtjeve. Što se tiče njegove pozicije, može pokriti sve pozicije od 1 do 3, a slaže se dobro s ostalim našim igračima na tim pozicijama.
Mislim da smo dobili dobrog igrača, dobro pojačanje i očekujem da to i pokaže na terenu .”
-izjavio je trener Rahimić za stranice kluba.

Dio teksta: GKK Šibenka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype