sportski sportski sportski sportski

KOD

Šibenski preporod u drugom poluvremenu vrijedan polufinala

Šibenka je preokretom u drugom poluvremenu došla do pobjede i plasmana u polufinale Kupa.

Furnir i Šibenka su odigrali drugi susret prvog dana završnice Kupa.

Furnir je bolje otvorio utakmicu, bio nešto konkretniji u napadu, dok su se igrači Šibenke još pomalo “tražili”. Iako su u momčadi bili Paić i Pleadin, koji su propustili utakmicu u Premijer ligi protiv Škrljeva, vidjela se na njima stanka od nekoliko dana bez treninga. Zagrepčani su iskoristili tu početnu smušenost momčadi Damira Milačića te dobili prvu četvrtinu 16:22.

Igru jedne i druge momčadi vukli su Amerikanci, kod Furnira Hollingsworth, kod Šibenke Kakar. Druga je četvrtina ponudila nešto lošiju košarku, sa dosta grešaka obje ekipe, promašenih šuteva i izgubljenih lopti. Sve to rezultiralo je malim brojem poena pa je druga četvrtina završila 15:12 za Šibenku, koja se tako bar malo vratila rezultatski. Poluvrijeme je završilo rezultatom 31:34 za Furnir.

Šibenka je znatno digla agresivnost u drugom dijelu, Furnir je prve poene upisao nakon više od pet minuta, a sve to Milačićevi momci su iskoristili za potpuni preokret. Ubacili su momci u narančastim dresovima 24 poena, a primili samo 10 i potpuno okrenuli tijek utakmice. Furnir je u toj drugoj četvrtini izgledao potpuno izgubljeno…

Šibenka je nastavila sa kontroliranom igrom i u posljednjoj četvrtini, dok se sa druge strane Furnir nije uspijevao vratiti u ritam iz prvog poluvremena i zaostatak za protivnikom bio je konstantan. Šibenčani su držali i dalje visoku energiju, pogotovo u obrani, Hollingsworth je ostao bez ideje i preciznosti i to se odmah osjetilo u igri njegove momčadi. Koševima Bošnjaka dvije i pol minute do kraja, Furnir je došao na 57:53, no onda su dozvolili Paiću da ubaci vezana dva šuta i praktički riješi pitanje pobjednika.

Furnir je probao u posljednjoj minuti i šutevima za tri poena, no preciznosti nije bilo i Šibenka je proslavila odlazak u polufinale Kupa. Posljednja je četvrtina završila 13:11 za Šibenku.

Jacob Kakar i Patrik Jambrović su ubacili svaki po 17 poena kod pobjednika, dok su kod Furnira Hollingsworth i Paponja ubacili po 13.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype