sportski sportski sportski sportski

KOD

Sigurna plovidba Cibone kroz Goricu, novi double-double Prkačina

Cibona je u zaostaloj utakmici došla do pobjede u Gorici, uz čak 14 postignutih trica.

HT Premijer liga, 15.kolo:

Gorica-Cibona 90:94 (25:25, 19:20, 17:22, 29:25)

(Uljarević 19, Ljubičić 18 / Prkačin 20, Reynolds 17)

Gorica i Cibona su odigrali zaostalu utakmicu ove subote. Cibona je bolje otvorila susret i imala vodstvo od samog početka, no Gorica je dobrim reakcijama u napadu imala odgovor i nije dozvolila Ciboni da se previše razmaše. Cibonini igrači su bili prilično raspucani u prvoj četvrtini (5 trica), a posebno je raspoložen bio kapetan Roko Prkačin koji je postigao 9 poena i imao 5 skokova u prvoj četvrtini, koju je tricom za Goricu zaključio Karlo Uljarević (25:25).

I u drugoj četrvtini se nastavila jedna neizvjesna igra, dobre napadačke reakcije obje ekipe su nudile igru koš za koš pa se nitko nije uspjevao značajnije odvojiti. Ciboni je malo stao vanjski šut u prvih pet minuta druge četvrtine, Gorica je igrala dobru obranu u tim trenucima pa je trener Cibone Jovanović izmjenama pokušavao vratiti dobar ritam sa početka utakmice. Gorica je nakon kontre i trice Uljarevića u 17.minuti imala prvo osjetnije vodstvo (39:34), što je natjeralo Cibonu na novi time-out, s obzirom da je njihov napad postao previše statičan i bez ideje. Uspjela se Cibona vratiti u utakmicu sa čak tri trice za redom, dvije Reynodlsa i jednom Novačića, a onda je Planinić u posljednjem napadu pogodio dvicu za vodstvo 44:47 na poluvremenu.

Kontrolirala je Cibona rezultat i kroz treću četvrtinu. Reynolds se razigrao do kraja, upisao u prvih pet minuta treće četvrtine čak tri trice pa je Cibona nakon kontre i polaganja Prkačina u 28.minuti imala +7 (58:65). Nakon Planinićevih bacanja i nove trice Bilinovca, imala je Cibona do tada najvećih +11, no Uljarević je u pretposljednjem napadu Gorice tricom to smanjio na 61:68, pred ulazak u posljednju četvrtinu.

Prema istom receptu, Cibona je nastavila u posljednjoj četvrtini. Raspucao se Bilinovac u napadu, zatim i Markota i Cibona je imala konstantnih desetak poena prednosti. Gorica je u drugom dijelu posljednje četvrtine povezala par dobrih obrana, a nakon dvice Ljubičića i bacanja stigla na samo -6 (78:84). Ipak, više od toga nije išlo, Prkačin je tricom i sa tri slobodna bacanja osigurao pobjedu Ciboni, a Gorica je u posljednjim sekundama uspjela samo smanjiti razliku za pristojan poraz.

Karlo Uljarević je sa 19 poena bio prvi strijelac Gorice, dok je Krešimir Ljubičić dodao 18.

Pobjednike, Cibonu, je predvodio kapetan Roko Prkačin sa 20 poena i 10 skokova, dok je Amerikanac Sottie Reynolds dodao 17 (5/7 trice).

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype