sportski sportski sportski sportski

KOD

Sinjani pogodili u sridu i nanijeli Brokerima peti poraz u nizu

Osječani su se novim porazom doveli u neugodnu situaciju na tablici.

HT Premijer liga, 19.kolo:

Vrijednosnice Osijek-Alkar 62:69 (13:15, 15:16, 16:22, 18:16)

(Paić 26, Kujundžić 13 / Echols 16, H.Vučić 16)

Iznimno malo poena smo vidjeli u prvom poluvremenu u susretu ove dvije ekipe. Mučili su se i jedni i drugi u napadačkom dijelu, nisu obrane toliko bile dobre da bi utjecale na poene. Osječani su u prvom dijelu izgledali prilično blijedo i bezidejno u napadu, možda se i osjetio izostanak Nine Čelebića (ozljeda) pa je bilo prilično muke u napadu. Gosti iz Sinja su preokrenuli minimalno vodstvo domaćina sredinom druge četvrtine, sa nekoliko uzasotopnih poena Hrvoja Vučića (dvije trice) i uspjeli do kraja poluvremena sačuvati stečenu prednost (28:31).

Alkar je furiozno krenuo u drugo poluvrijeme. Razbudio se Hasan Varence pod koševima, razgirao se i Naba Echols pa su napadi gostiju dobili smisao, a i preciznost se podigla i Alkar je ubrzo imao desetak poena prednosti. Dobio je Alkar treću četvrtinu 16:22 i imao na kraju iste vodstvo 44:53.

Gosti iz Sinja su nastavili sa organiziranom i kontorliranom igrom i u posljednjoj četvrtini, što im je donijelo u dva navrata po +14. Prema prikazanom, bilo je teško za očekivati da će to ispustiti. Ipak, u posljednjim minutama igrači Damira Milačića su brzali u napadu, šutirali u posljednjim sekundama i promašivali pa je domaćin mini serijom došao na samo -5 (58:63) u 38.minuti. Echols je dvicom odveo Alkar na +7 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Nizom slobodnih bacanja sa obje strane utakmica je zaključena pobjedom Alkara 62:69.

Osječanima nije pomogla ni vrlo dobra utakmica koju je odigrao Pavao Paić: 26 poena i 6 skokova.

Goste su predvodili Naba Echols i Hrvoje Vučić, svaki sa po 16 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype