Sinjani se iz Dubrave vratili sa punim plijenom

Amerikanci iz redova Alkara ubacili su 56 od 100 njihovih poena.

Na startu FAVBET Premijer lige Alkar iz Sinja je slavio u Dubravi i tako gotovo četiri godine nije izgubio utakmicu na istoku Zagreba.

Bilo je 100:91 u utakmici u kojoj je Alkar bolje igrao u drugom poluvremenu, a nakon što je imao +13 (83:70) početkom posljednje četvrtine Dubrava se vratila serijom 16:4. U završnici su goste do pobjede odvele trice Michaela Greena i Hrvoja Vučića.

Dubrava je uz tri zakucavanja Mihaela Kosa povela na startu 8:2, a serijom 7:0 dobila prvu četvrtinu 26:21. Nešto kasnije Lavovi su imali najvećih +11 (41:30). Razigrao se Wayne Arnold koji je dovukao domaćine do prednosti na poluvremenu 51:46. Početkom treće četvrtine Arnold je ubacio tricu za 58:51 i tu je Dubrava stala, a Sinjani napravili seriju 12:0. Nošeni najvjernijim Maliganima u lijepo ispunjenoj dvorani u Dubravi Alkar je bez svog ponajboljeg igrača Andrije Blatančića u završnici uspio odnijeti dva velika boda. Kada je Dubrava stigla na minus 1 (87:86) tešku tricu je zabio Green, a sve je bilo gotovo nakon trice kapetana Vučića.

”Došli smo u Dubravu jako hendikepirani bez svog najboljeg igrača u pripremnom periodu. Trebalo je nadoknaditi njegove poene i skokove uz probleme koje smo imali u rotaciji sa strancima. Dubrava je igralo agresivno što nas je dovelo do previše izgubljenih lopti (22). Uspjeli smo to nadoknaditi odličnim napadom gdje je kvalitet naših vanjskih igrača presudio”, kazao je trener Alkara Tihomir Mustapić.

”Čudna utakmica u kojoj smo izgubili uz 35 napada više i natjerali smo ih na 22 izgubljene lopte. Naša mladost i početničke greške koje smo imali u polju obrane su razlog poraza. Nismo imali prilike vidjeti Alkar na djelu i nove igrače za koje nismo imali prave informacije. Oni su odigrali odlično i zabili puno toga. Mi smo bili dosta neodgovorni u individualnoj obrani i na kraju zaslužena pobjeda Alkara. Znamo naš put i znali smo da neće biti lako i trebamo se okrenuti novoj utakmici i gostovanju kod Škrljeva”, kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

Green je s 29 poena predvodio Alkar. Ralph Bissainthe je ubacio 27, a Mirko Jukić 15. Kod Dubrave koja je trice šutirala 7/35 Arnold je ubacio 19, Toni Ročak 14, a Filip Kalajžić 12 poena.


Tekst: Krešimir Galić
Foto: Marin Sušić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype