sportski sportski sportski sportski

KOD

Sjajni Mario Hezonja sa 31 poenom sredio CSKA, utakmica otišla u tri produžetka

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Odličnu utakmicu odigrali su CSKA i Unisc u sklopu VTB lige.

Derbi VTB lige između CSKA i Unicsa je opravdao sva očekivanja prije same utakmice. Odlična napadačka večer obje ekipe, zaslađena je neriješenim rezultatom nakon četrdeset minuta i rezultata 77:77. Gosti iz Kazana, predvoeni našim Mariom Hezonjom, su dobili prvu četvrtinu sa nevjerojatnih 26:13 i tu je već Perasovićeva momčad pokazala zube favoriziranom domaćinu.

CSKA je u slijedeće dvije četvrtine uspio sustići prednost Unicsa, no bilo je jasno da uzbuđenja do kraja neće nedostajati. U neizvjesnoj završnici Mario Hezonja je u posljednjem napadu svoje momčadi zabio dvicu za 75:77, a samo sekundu prije isteka regularnog dijela, iz slobodnih bacanja, CSKA je preko Mariusa Grigonisa, uhvatio produžetak. Pokušao je Hezonja dalekometnim šutom za tri poena donijeti svojoj ekipi pobjedu, ali neuspješno i otišlo se u produžetak.

U prvom produžetku, Hezonja je ubacio 6 od 8 poena svoje momčadi, a domaćinu je ponovno Grigonis iz bacanja donio produžetak.

Drugi produžetak su glavne face, Grigonis i Hezonja malo zastali pa su ostali igrači preuzeli glavne uloge, a novi produžetak je CSKA-u donio Daniel Hackett, slobodnim bacanjima u pretposljednjem napadu.

Treći produžetak je bolje otvorio domaćin, imao 101:96, ali je prvo Vorotseih tricom smanjio prednost, ukazao se Hezonja ponovno sa 4 vezana poena, za 103:103. CSKA nije iskoristio svoj napad, a četiri sekunde prije kraja dvicom je pobjedu Uniscu donio O.J.Mayo.

Hezonja je utakmicu završio sa 31 poenom za 48 minuta na terenu. Hez je šutirao 12/26 ukupno (10/16 za dva, 2/10 za tri poena), imao 10 skokova i 2 asista. John Brown je sa 16 poena bio drugi strijelac pobjedničke ekipe.

Kod CSKA, prvo ime Daniel Hackett sa 33 poena, dok je Iffe Lundberg dodao 19.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype