sportski sportski sportski sportski

KOD

Škrljevo bolje od Vrijednosnica, na krilima fantastičnog Roberstona koji danas nije mogao promašiti

Dva potpuno različita poluvremena pokazali su akteri ove utakmice.

HT Premijer liga, 31.kolo:

Adria Oil Škrljevo-Vrijednosnice Osijek 92:77 (32:25, 27:13, 15:17, 19:22)

(Robertson 25, Boban 15 / Topolović 23, Kujundžić 19)

Prilično efikasno prvo poluvrijeme odigralo se na Mavrincima, gdje je Škrljevo dočekalo Vrijednosnice. Obje su ekipe svoje statuse riješili odavno, domaćin je siguran za doigravanje odavno, dok su gosti osigurali ostanak. Ipak, domaćin “ganja” peto mjesto, iako svjestan da mu se moraju potrefiti još neki rezultati, no pokazali su da opuštanja nema i da žele pobjedu. Tako su i krenuli u susret, prilično precizno i sa dosta agresije, svjesni da gosti imaju skraćenu rotaciju i da ih visokim ritmom mogu natjerati na umor, koji donosi greške.

Već u prvoj četvrtini Škrljevo je tim receptom ubacilo čak 32 poena i pokazalo gostima što ih čeka danas, a momčad Stipe Šarlije se nikako nije snalazila u takvom ritmu. Osječani su se raspali na ulasku u drugu četvrtinu, kod domaćih su se razigrali Barnjak i Robertson, koji nije imao promašen šut u prvom poluvremenu pa je Škrljevo imalo ogromnih 20 razlike nakon prvih 20 minuta.

Škrljevo je u trećoj četvrtini malo spustilo papučicu sa gasa kada je napad bio u pitanju, no gosti to nisu znali iskoristiti značajnije, iako su četvrtinu dobili 17:15 pa je i dalje prednost domaćina bila blizu dvadeset razlike (73:58).

Nešto lošija igra domaćin se ponovila na ulasku u posljednju četvrtinu, neobjašnjivo je stala agresija prema gostima pa je prednost sa 21 odjednom pala na samo 13, iako su oni i dalje imali situaciju pod kontrolom. Propustili su gosti tada nekoliko prilika spustiti prednost domaćina ispod deset razlike i tako unijeti još malo nervoze, a onda je domaćin zaredao se nekoliko uspješnih napada i potvrdio pobjedu.

Nevjerojatnu utakmicu je odigrao Arkim Robertson kod domaćih: 25 poena, uz stopostotni šut 11/11, 11 uhvaćenih skokova, 1 asist, 3 ukradene lopte i 1 blokada, za valorizaciju 36 i vrlo vjerojatno titulu MVP-a kola. Osim njega, raspoloženi su bili Antonio Boban sa 15 poena i Josip Barnjak sa 13.

Osječane je po poenima predvodio Đorđe Topolović sa 23 poena, dok je kapetan Robert Kujundžić dodao 19.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype