sportski sportski sportski sportski

KOD

Škrljevo u finalu Alpe Adria Cupa

Košarkaši Škrljeva su se plasirali u finale Alpe Adria Cupa u svojoj prvoj povijesnoj sezoni u tom natjecanju. U uzvratu su nadoknadili minus 6 iz prve utakmice.

 

ALPE ADRIA CUP, polufinale-uzvrat:

Škrljevo-Levice 94:84(23:21,23:16,27:21,21:26)

(Barnjak 24, Ušić 14/ Pita 20, Benjamin 18)

 

Igrači trenera Damira Rajkovića su dominirali od početka utakmice i igrali angažirano sa samo jednom željom: što prije riješiti pitanje pobjednika i nadoknaditi 6 poena minusa iz prve utakmice. Uspjeli su u tom naumu već nakon dvadeset minuta pa su na poluvremenu imali +9 i dali naslutiti da bi ta razlika mogla još i rasti, što se kroz treću četvrtinu i dogodilo. Raspoložen kapetan domaćih Josip Barnjak bio je inicijator gotovo svih akcija, a uspio je iznuditi čak 10 prekršaja iz to postići 24 poena. Semafor je tako pred zadnju četvrtinu pokazivao +15 i bilo je jasno da će zeleni teško ovo prosuti, a to se nije niti dogodilo. Gosti su uspjeli prednost domaćih tek smanjiti na 10 poena zaostatka, ali više od toga nije išlo, iako su se primakli pred kraj utakmice na -8, ali Škrljevo je sačuvalo stečenu prednost i zasluženo se plasiralo u finale ovog natjecanja.

Tamo ih čeka mađarski Kormed.

Josip Barnjak s 24 poena te David Ušić s 14 bili su najbolji pojedinci kod domaćih, ali vrijedi i spomenuti učinak Marka Šarca(12 poena), Karla Uljarevića (13 poena, 8 asistencija) te po 10 poena Briana Williamsa i Stipe Krstanovića.

 

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype