sportski sportski sportski sportski

KOD

Škrljevo u polufinalu Alpe Adria Cupa!

Zeleni su u uzvratu nadoknadili minus iz prvog susreta i u svojoj prvoj sezoni upisali povijesni rezultat, polufinale Alpe Adria Cupa.

Škrljevo-Sluneta 85:75(28:19,14:21,18:17,25:18)

(Ušić 22, Williams 19/ Martin 13, Sotnar 11, Pecka 11)

 

Bila je ovo teška bitka protiv gostiju iz Češke, koji su lošije otvorili utakmicu pa su domaći to iskoristili i poveli 28:19. U tom je periodu briljirao David Ušić, koji je postigao 11 poena za deset minuta. Ipak, uporni gosti su se do poluvremena vratili u utakmicu i uspjeli smanjiti rezultat na 42:40 prije odlaska na veliki odmor.

Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme te su čak u 29. minuti i poveli, ali raspoloženi domaći igrači vratili su vodstvo na kraju treće četvrtine na svoju stranu i u zadnjih, ključnih deset minuta, se ušlo sa rezultatom 60:57.

Domaći igrali bili su odlučni utakmicu prelomiti prije zadnjih minuta, kako bi izbjegli neizvjesnu završnicu i osigurali si prolazak. To im je i uspjelo pa su tako tri minute prije kraja imali +8 (74:66), što im je bilo dovoljno na kraju te su prednost sačuvali do samog kraja, da bi Amerikanac Williams sa zvukom sirene potvrdio vrijednu pobjedu. Upravo je on s 19 poena bio, uz raspoloženog Ušića i njegovih 22 poena, bio najbolji pojedinac kod slavljenika.

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype