sportski sportski sportski sportski

KOD

Slavonski Brod ima još jednu Marsoniu, onu košarkašku

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Novi klub među drugoligašima na Istoku je promijenio ime.

Sinoć je u Slavonskom Brodu održana skupština Brodske škole košarke, na kojoj je odlučeno da će klub promijeniti ime iz BŠK u KK Marsonia.

U prosincu 2014. se ugasio nekadašnji uspješni prvoligaš, koji je promijenio nekoliko imena. Svjetlost Brod, Đuro Đaković i naposlijetku Slavonski Brod su bila imena koje je klub nosi, a 2015. godine osnovan je njegov nasljednik, pod imenom Slavonski Brod 1946, no do sada je od tog kluba ostalo samo slovo na papiru, s obzirom da su se igrači preselili u Brodsku školu košarke.

Igor Kovačević je praktički alfa i omega te škole košarke, s obzirom da vodi svih pet kategorija u klubu. U13, U 15, U17, U19 te seniorsku ekipu, koja se od ove sezone natječe među drugoligašima na Istoku, a od sada će po prvi puta nositi ime KK Marsonia. Tako se i košarkaški klub priključio sportskoj obitelji Marsonia, koja je do sada imala nogometni, odbojkaški, kajakaški i atletski klub.

Za predsjednika kluba izabran je Mario Špehar, uz kojeg su i 4 člana Izvršnog odbora, Mario Vrdoljak, Vlado Novaković, Mario Vištica i Igor Kovačević koji će obavljati funkciju tajnika kluba.

Ujedno će predsjednik Špehar i tajnik Kovačević zastupati klub u Skupštini Županijskog saveza, dok je jednoglasno usvojen statut kao i program rada i financijski plan za 2021. godinu. Izabran je i Nadzorni odbor kojem je predsjednik Miroslav Vagner koji je tajnik u ŽKS-u, dok je za počasnog člana kluba usvojen je prijedlog da to bude Igor Miličić.

Inače, BŠK ili po novom Marsonia, je trenutno zajedno sa ekipom Đakova, vodeća u poretku drugoligaša na Istoku, sa maksimalnih 8 bodova iz četiri utakmice.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype